ABD-İran Savaşı Asalet Boyutunda: Kasım Süleymani’nin Terörü-1

İsmail Bendiderya 17.01.2020 15:00:00
/On4 Haber

Amerika Birleşik Devletleri dünyayı sömürmekle ve talan etmekle doymuyor, sürekli kan dökmek ve savaş da çıkarmak için elinden geleni yapıp insanlığı korkunç bir 3. Dünya savaşına zorluyor…
                                 
Bunda “kıyamet savaşları”, ya da şu malum “Armageddon” cuların ne kadar etkisi olduğunu bilmiyorum, ama bu söylemlerin bile bizzat ABD tarafından yer yer kılıf için kullanılmak üzere uydurulmuş can simitleri ve sahte dayanaklar olduğundan artık eminim…

***
Amerika Birleşik Devletleri’yle bütün dünyanın sorunu var.

Bu sorun da bütün dünyadan değil, ABD’ den kaynaklanıyor Çünkü ABD kendisini dünyanın efendisi, dünyayı da kendi kölesi olarak görüyor ve bütün kaynakları sömürmek istiyor.
Buna direnen herkes gibi  İran halkı da, ABD den çok çekti.

***
ABD= DARBELER, SAVAŞLAR, SALDIRILAR

1953’te demokratik bir seçimle Başbakan olan Musaddık, sırf petrolü millileştirdiği için, yani iran petrollerini ABD ve İngiltere’nin elinden alıp kendi sahibi olan İran milletine geri kazandırdığı için ABD tarafından ünlü AJAX OPERASYONU ile devrildi.

1979 da imam Humeyni liderliğinde bir devrim yaparak şahı deviren İran halkı ABD ve İsrail’in İran’daki Büyükelçiliğini ve diğer bütün temsilciliklerini kapattı.

Bu, dünyada ilk kez oluyordu… Hele Filistin, Ürdün, Mısır, Suriye vb ülkelerin topraklarını çalarak bir Yahudi şeriat devleti kurduğunu iddia eden terör ve işgal devleti Siyonist İsrail in resmiyete tanımadığını ilan etmesi, İran İslam Cumhuriyeti’nin batı emperyalizmi tarafından hedef alınmasına yetti ve Irak’ın Baasçı Cumhurbaşkanı Saddam, ABD’nin emriyle İran’a saldırdı.

***
8 yıl süren savaşta her 2 taraftan onbinlerce masum insan hayatını kaybetti, ABD’nin emrine uyarak İran’a saldıran Saddam kendi sonunu hazırlamakla kalmadı, aynı zamanda İran ve Irak ın 30 yıllık geleceğini de çaldı.

***
ABD İLK DEFA SİVİL BİR UÇAĞI VURMUYOR…

Bu süreçte içeriden de İran’ı vurmaya çalışan ABD İran’da defalarca darbe yapmaya kalkıştı ama hepsinde yenildi.
Tebes operasyonunun hezimeti tarihe geçti.
Noje darbe girşimi tam bir fiyasko oldu.

Saddam’a verilen desteklere rağmen İran 8 yıl direndiği savaşı kazanmaya başlayınca ABD iranı durdurmak için atom bombasıyla vuracağını ilan etti ve bu cinayeti işlemeye çekinmeyeceğini göstermek içn de 1988’DE , USS VİNCENNES SAVAŞ GEMİSİ tarafından fırlatılan bir füzeyle Fars Körfezi üzerinde uçan bir İran yolcu uçağını vurdu ve içinde kadınlarla çocukların da bulunduğu 290 sivili öldürdü.

Uçağı “füze veya savaş uçağı zannederek yanlışlıkla vurduğunu söyleyen ABD” Vincennes gemisinin kaptanı Amiral William C. Rogers olaydan bir yıl sonra bütün suçlarından akladı, hatta Başkan George Bush tarafından 'üstün hizmetlerinden dolayı' Legion of Merit (Liyakat) Nişanı ile de ödüllendirerek dünyayla alay etmiş oldu.

***

DELİDİR NE PAYSA YERİDİR, ÖYLE Mİ?!

Trump yönetimi Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayı devre dışı bıraktı ve İran'a yeni yaptırımlar uygulamaya başladı. İran'a yaptırımlarla diz çöktürmek istedi.

Fars Körfezinde İran'a ait bir gemiye el koydu ve İran da benzer şekilde İngiliz gemisine el koydu.

Daha sonra Irak'ta protesto gösterileri başladı, ABD tarafından organize edilen bu gösteriler hükümet ve İran karşıtı idi. Protestocular Basra'da İran konsolosluğunu yaktı. İran bundan ABD'yi sorumlu tuttu ve buna misilleme olarak, Bağdat’ta ABD büyükelçiliğine yönelik saldırı oldu.
Irak halkının ve devletin talebine rağmen Irak’ı işgalden vazgeçmeyen ve bu ülkenin petrollerine çöreklenen ABD’nin Kerkük’teki bir askeri üssüne 27 Aralık 2019’da yapılan bir saldırıda ABD nin bölgedeki en önemli adamı olan Irak asıllı Amerikalı Navres Valid Hamid’in öldürülmesi ABD’yi çılgına çevirdi.
 
3 Ocak 2020 sabahı Kasım Süleymani’yi hedef aldı.

Süleymani’yle birlikte, Irak milli direnişinin 2. komutanı olan Ebu mehdi el mühendis ve 8 adamı da ABD nin bu terör saldırısında hayatını kaybetti.

***
DÜNYAYLA ALAY EDERCESİNE…

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı (!) bir adım atmıştır" ifadeleri kullanıldı!!!
ABD dünyayla alay ediyordu adeta….

***
ABD SENATÖRLERİ BİLE İSYAN ETTİ

ABD Savunma Bakanlığı'nın –Pentagon- Trump'ın talimatıyla İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani'nin hava saldırısıyla öldürüldüğünü onaylamasının ardından, bazı senatörler Twitter'dan açıklama yaptı. Trump yönetiminin söz konusu saldırı öncesinde Kongreye danışmadığını vurgulayan Demokrat Senatör Chris Murphy, Pentagon'un saldırıya ilişkin "Gelecekteki İran saldırılarını engellemek maksadıyla yapıldı." ifadesine tepki gösterdi.
Murphy, şu değerlendirmede bulundu:
"Süleymani'nin ABD'nin düşmanı olduğu açıktı ancak burada sorulması gereken asıl soru şu: ABD, Kongrenin izni olmadan İran'ın en güçlü ikinci ismine suikast düzenleyerek, korkunç büyüklükte bölgesel bir savaşı mı tetikledi? Bizim genelde yabancı siyasi figürleri öldürmememizin sebebi, böyle bir adımın daha fazla Amerikalının ölmesine sebebiyet vereceği inancıdır. Bu akşam bizim gerçek, acil ve ciddi endişemiz bu olmalı."

Senatör Richard Blumenthal da benzer bir tepki göstererek, Trump yönetiminin saldırıya ilişkin acilen Kongre ve Amerikan halkına açıklamada bulunmasını gerektiğini vurguladı.

Blumenthal, "Askeri güç kullanımına ilişkin mevcut yetkiler hiçbir şekilde olası yeni bir savaşın başlamasını kapsamamaktadır. Bu hamle, onlarca yılın en büyük çatışmasına sebebiyet verebilir. Benim en büyük endişem, bölgede görev yapan cesur Amerikalıların güvenliğidir." açıklamasında bulundu.

Trump'ın ABD Kongresinden izin almadan düzenlediği bu saldırı ile Amerikan halkını yeni bir savaşın eşiğine getirdiğini savunan Senatör Tom Udall ise, "İran ile yasa dışı bir savaşın engellenmesi için acilen yasa geçirilmeli. Kongrenin hemen devreye girmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Senatör Tom Carper da Trump yönetiminin İran konusunda sürekli provokatif eylemlerde bulunduğunu vurgulayarak, "Bu yönetim, İran söz konusu olduğunda her zaman tutarlı bir strateji yerine ihtiyatsız provokasyonu seçti. Benim korkum, bu gece yaşananların da bunlardan biri olması." mesajını paylaştı.
***

ABD KÖTÜ BİR BİDAT BAŞLATTI

Süleymani suikastıyla ilgili Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada da "ABD ordusu, bir Yabancı Terör Örgütü olan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleymani'yi öldürerek ABD personelini yurt dışında korumak için kararlı savunma eylemleri gerçekleştirdi. General Süleymani, aktif olarak Irak ve bölgedeki Amerikalı diplomatlara ve ordu mensuplarına saldırmak için planlar geliştiriyordu" ifadelerine yer verildi.
Yani böylece ABD dünyaya yeni bir hukuk ve uygulama getiriyor…

Yarın herhangi bir ülke veya grup da, “ABD bize karşı şunları yapmayı planlıyor” diyerek ABD’ye karşı istediğini yapma hakkı sağlamış oluyor..

Bu kötü bidati dünyanın orta yerine ABD koydu…

Bunun herkesten çok kendisini vuracağını bilmeden hem de.. Çünkü bugün bütün dünyanın yaka silktiği bir ülke ABD…
ABD Başkanı Donald Trump’ın, İranlı komutan Kasım Süleymani'nin, öldürülmeden önce 4 ayrı Amerikan büyükelçiliğine saldırı planladığını söylemesi, bütün dünyayla alay etmek demektir.

Bu iddianın doğru olup olmadığı konusunda ise kendi ülkesinin senatörlerine hiçbir belge sunamadı.

Bir sonraki yazımda, Trump’ın neden yargılanması ve General Kasım Süleymani derken bizim neden rahmetli şehit Eşref Bitlis Paşa’mızı hatırlamamız gerektiğini anlatacağım inşallah.

Sağlıcakla kalınız efendim...
 

Yazarın Diğer Yazıları