Cennetin Yolu Kudüs’ten Geçer

Musa Dedei 8.04.2023 18:06:07
HZ. Peygamber efendimizin: “Cennet annelerin ayağı altındadır,” buyurduğu bu müjde, Filistin’de: “Cennetin yolu hem annelerin hem de evlatlarının katil Siyonist işgalcilere karşı attıkları taşlardan geçtiğini artık bütün dünya anlamıştır.

İkinci dünya savaşından sonra yeniden şekillenen Ortadoğu, 1948 de İngiliz işgali altında olan Filistin topraklarında, Birleşmiş Milletlerin kararıyla ileriye dönük yaptıkları büyük projenin başlangıcı olan İsrail devletinin kurulması için karar alınmış ve böylece ilk adım atılmıştır. İsrail, hiç vakit kaybetmeden Siyonist politikalarıyla genişlemeye ve “arz-ı mev’ud” (Allah’ın Hz. İbrahim’e ve onun soyundan gelenlere vermeyi vaad ettiği yer. İsrail, bu hedefe ulaşmasının tek sebebi, kendilerini patron diğerlerini ise köle olarak kullanması, vs,) hedefine ulaşmak için Ortadoğu’da istikrarsızlığa sebep olmuştur. O günden beridir bulaşıcı bir hastalık olmuş, günümüze kadar durmaksızın işgal ettikleri Filistin topraklarından olan Kudüs’ün tamamını ele geçirmek için Filistin halkına etmediği zulüm kalmamıştır. Böylece, uluslararası kuralları ve anlaşmaları hiçe saymıştır. Filistin halkına adeta bir kıyım yaparak binlerce insanın kanını akıtmış, Kudüs’ün tamamını işgal etmeğe başlamıştır. Evlerini yıkmış, geçim kaynakları olan zeytin ağaçlarını kökünden yok etmiştir. Filistin halkı ise, Siyonistlerin bu baskısına karşı çıkmış, binlerce şehit vererek direnmiştir ve direnmeye de devam etmektedir. 

Filistin halkının yaralarının sarılması, Siyonist işgalinden kurtulması ve kurtuluş mücadelesinin başarıyla sonuçlanması için, sınıra komşu ülkelerin, özellikle İslam ülkelerinin bu topraklara destek vermeleriyle, Filistin halkını bu beladan kurtarmak ve Ortadoğu projesini yırtıp çöpe atma hedefi olmalıdır. Bu konuda ilk adımı atan, İmam Humeyni (r.a), birçok Müslüman ülkelerin de desteklediği bu hareketi ile İsrail’e karşı tavrını göstermiş ve her Ramazan ayının son haftasını “Kudüs Günü” ilan etmiş ve böylece bütün kör gözlerin görmesi, sağır kulakların duymasının kapısını aralamıştır. Bu adımın devamını Rehber Ayetullah Ali Hamanei ve Seyyid Hasan Nasrallah atmış Filistin topraklarını işgal altından kurtarmak için Siyonistlerin korkulu rüyası olmuştur. Ayrıca Ortadoğu’nun kahramanı olan Şehit Kasım Süleymani komutanlığı ile İsrail’in taşeronları ile mücadele etmiş ve büyük başarı elde etmiştir. Böylelikle Siyonist ve yandaşlarının İsrail topraklarının genişletilemeyeceğine şahit olmuş, Ortadoğu projesi başarısız olmuştur. Bu mücadelelerden ders almayan İsrail, fırsat buldukça Müslümanların ibadet yeri olan Mescid-i Aksa’yı basıp, ateş altında tutarak ibadet edenlere işkence etmektedir. Kendi evinde rahat bırakılmayan Filistinliler ise her daim bu katillerle mücadele etmiş, binlerce şehit ve on binlerce yaralı vererek Mescid-i Aksa’ya ve topraklarına sahip çakmaya çalışmışlardır.

İmam Humeyni’nin (r.a) ilan etmiş olduğu “Kudüs Günü” için Seyyid Hasan Nasrallah’ın yaptığı bir konuşmasında, Kudüs gününün önemine dikkat çekerek: “Filistin halkı ve bölge halklarının Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için yürüttüğü mücadelenin bir parçası olarak Uluslararası Kudüs Gününe geniş bir katılım talep ediyorum,” diyerek dünya halklarını uyarmıştır.

Dün yaşam sevincini katleden Siyonistler 
Bugün paslı hançeri yüreklere vururlar
Kahraman zuhur oldu, uyandırdı İslam'ı
Öyle devrim yaptı ki, bozdu planlarını

“Her Müslüman bir kova su dökse İsrail’i sel alır.” (İmam Humeyni ‘r.a’) 

Allah’ın izniyle o gün, yakındır…