Filistin

Musa Dedei 23.05.2020 05:12:14
Efendim, evvela sözlerime; İslamı düşünen, Müslümanları koruyan ve hep hakkın yanında olan kardeşlerimin Kudüs gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Ben, Kudüs konusunu bir başka açıdan yorumlamak istiyorum. 

Filistin'de, Yemen'de mazlumlara büyük bir baskı uygulanıyor. Maalesef her önüne gelen siyaset yapmak için, nedense, Filistin, Yemen, Irak, Afganistan ve ordusu, ekonomisi zayıf olan Müslüman ülkeler üzerinden yapılmaktadır, Emperyalist ve Siyonistlerin saldırısına uğramışlar ve uğruyorlardır. Dün Afkanistan, Irak'tı. Bugün ise Suriye, Yemen'i işgal etme savaşları başlamıştır. 
Yarının ne olacağı belli olmayan bir gidişatla İslam ülkeleri suskunlar.

Yemen bombalanıyorken İslam Ülkelerinin bir çoğu bu zalimleri destekliyor olması ve Filistin bombalanıyor, İslam Ülkelerinin çoğusu bu zalim İsraille işbirliği yapıyor olması içler acısı ve aynı zamanda düşündürücüdür.

Sonra da diyoruz ki neden başımıza bunca bela yağıyor. Kendi kendimizi yok ettiğimizi ne zaman anlayacağız. Ne zaman İslam Ülkeleri bir araya gelecek, ve ne zaman Müslümanlar birlik olacaktır.

Ben bunu bir dörtlükle anlatmak istiyorum:

Ey Müslüman neden düştün bu hâle 
Bak yıktılar Filistini koydular ne hâle 
Yetim kaldı boynu bükük Bilal'i Habeşiler 
Kim kurtaracak Kudüs'ü, sen olursan biçare 

Eğer bu zulmü görmezden gelirsek,  İslam Ülkeleri sırasıyla gasp edilerek halkı ya asimile edilecek, ya da katledileceklerdir. Bunu geçmişten günümüze kadar görüyoruz ve şahit oluyoruz. 

Pekala buradan soralım: yardım eden, Müslümanım diyen ülkelere neler oluyor?

Kur'an da Allah cc:

"Kafire karşı düşmana karşı katı ol, Müslümanlara karşı merhametli ol, onlarla, İslama (Müslümanlara) zarar verecek iş birliği yapma, onlara güvenmeyin, onların dinini kanbul etmeyinceye kadar sizinle olmayacaklardır, savaşacaklardır" diye uyarmıyormu. 

Ama biz bunun, tam tersini yapıyoruz.

Kendi elimizle getirip oraya koyduk, kendi elimizle besledik destekledik. Sonra misafir olduğu ev sahibine ihanet ettiler. Topraklarını, evlerini gasp ettiler ve  her gün bu gasbı genişletip oradaki mazlum insanların evini başlarına yıkarlar, karşı gelen olursa ya öldürüyor, ya da hapse atarlar veya işkence ederler.

Soruyorum buradan:

"Bu zalimlere artık bir dur demek kerekmiyor mu?" 

Bu da ancak birlik olmakla gerçekleşe bilir. .

Bugün bütün dünya, dışarı çıkma yasağı veya virüsün sebebiyle olsa da evlerinden, sosyal medya üzerinden ve  bu güne değer veren yayın organlarının çalışmalarıyla bir kez daha Filistinde zulüm gören mazlum halkın yanında oluyor, bir kez daha uluslararası bir çağrı yapılıyor. 

Çekin o kirli ellerinizi artık Filistinin, Yemenin üzerinden. Hiçbir zaman o kutsal mekanlar sizin olmayacaktır. 

Ve bugün konu Kudüs olduğu için diyoruz ki: hiçbir zaman Kudüs sizin olmayacaktır. Kudüs Filistin'indir ve öyle kalacaktır.

Efendim, Kudüs günü tanıtım çalışamaları yapanlara teşekkür eder, Kudüs günü ve  Ramazan Bayramınızı kutluyorum.

Saygılar sunuyorum.