Birlik ve Beraberliğin Farz Olduğu Günlerdeyiz

Musa Dedei 12.05.2022 19:51:49
Emperyalizmin 'böl-parçala-böl ve küçült sonra da iftira at' planı beklemediğimizden daha hızlı ilerliyor olması şaşırtmasın bizleri. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır!,

Yıllardır bağıra bağıra gelen bir tehlikeden söz ediliyor. Efendim! Bazı tehlikeli yerleşke ve algılaşımlar vardır ki bunu tecrübe edinmiş inançlı tüm duyarlı insanlar görür. Ancak ne kadar vahim bir durum ki, yıllardır inançlı toplumlar arsında bölünmeler oldu/oldurdular ve şimdi ise nefret verici iftiralarla destekleniliyor. Ne acı ki gruplara ayrılanlar: "Bizim yolumuz da onlarınki gibidir," iddiasında bulunurlar. Fırsat doğdukça birbirlerine incitici ve kırıcı aynı zamanda önderler arasında ayrıştırıcı sözler de kullanılarak ılık olan suyu daha da ısıtırlar. Tabii ki buna destek veren ve bu tehlikenin farkında olmayan bazı cahil/bilgisiz kimseler de aldanmak ve aldatılmaktan nasibini alarak ortalığı daha da karıştırırlar. 

Artık şunun farkına varmalıyız ki; Emperyalistlerin ümmet arasına itilen fitne belası birçok kimseyi bu oyunun içine çekmiş, kıvama getirmiş ve sonra da istediği gibi oynamaya başlamıştır. Bu konuda Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

"Sizinle birlikte çıksalardı, size bozgunculuktan başka bir katkıları olmazdı ve mutlaka aranıza dalıp fitne çıkarmaya çalışırladı. Aranızda onlara casusluk yapanlar vardır. Allah, zalimleri bilir." (Tevbe /47)

Hz. Peygamber'de (s.a.a) konu hakkında şöyle buyurmuştur:

"Öyle fitneler oluşacaktır ki, Allah'tan kendine (doğru) ilim verilen insanın dışında erkek, sabah kalkarken mümin ve gece uyurken inkârcı olacaktır." (Nehcul Fesâhe) 

Okuduğum bir makalede yazar: "Allah ve Peygamber, ayet ve hadis'te müminleri nasıl uyarıyorsa, (bir önder ve liderin) veya herhangi bir insan bir söylem kullandığında veya bir mesaj vermek istediğinde; sözün ve mesajın ne anlama geleceğini ve kime yarayıp yaramayacağını çok iyi bilmelidir," diye anlamlı bir uyarıda bulunmuş. Bu arada toplum arasında olan duyarlı kimselerin bu konuya hassasiyet göstererek; bu söylem ve mesajlar; fitne çıkaracak mı? Bu fitnenin amacı nedir? Kime hizmet ediliyor? Söyleyen acaba doğru bildiği bir olayı mı savunuyor yoksa organize bir eylem için mesajı mı veriyor? Bunu çok iyi bilmelidir... 

Toplumun en çok yanıldığı ve dikkat edemediği önemli bir konu da şudur: "Tolpluma mesaj veren bir insanın geçmiş ve şimdiki yaşamını gözlemlemeli; o şahsın hava ve hevesini ve azgınlaştırdığı nefsini kontrol edebiliyor mu?" Ona bakmalıdır. Toplum içinde âlim veya önder imajı vermeye çalışan ancak lüks hayat yaşayan, şöhret için merdivenleri çifter çifter ezerek, telafisi zor zararlar vererek çıkmaya çalışan, aynı zamanda her türlü maddi ve manevi ahlâksızlığı yapan birilerine güven ve itibar etmek toplum inancına büyük zarar getirmekte ve ahlâki çöküşün başlangıcı olarak geri dönecektir. Emperyalizmin, İslamiyeti zayıflatıp yok etme oyunu tam da böyledir işte! Eğer bir toplum aynı inanca sahip olup ve aynı inancı eleştirp sorguluyorsa ve gençliği asimle ederek küstürüp toplumdan uzaklaştırarak deizm'e zorluyorsa bilin ki, o eylemi yapanların arkasında emperyalizmin parmağı vardır. Böyle önemli bir konunun çözümü için derdi İslam ve ümmet olan her toplumun üzerine farz olmalıdır; bir futbol takımı tutar gibi değil de her ne olursa olsun kâinatın ve her şeyin yaratıcısı olan Yüce Allah'ın tarafını tutarak müdahale etmeli ve buna göre adım atmalıdır. İşte bunun için; uyanmak her Müslüman için farz olmalıdır. 

Rabbim bizleri doğru yola iletsin. ..