Gazze’de Vahşet: Binlerce Şehidin Naaşı Buharlaştı!

Gazze Şeridi’nde yürütülen saldırılarda, işgal ordusunun kullandığı uluslararası alanda yasaklanmış termovakum ve yüksek ısı etkili mühimmatların, 2 bin 800’den fazla soykırım mağdurunun naaşını tamamen buharlaştırdığı belgelendi.


10.02.2026 21:27:00   Ortadoğu


Gazze’den gelen saha raporları ve teknik veriler, işgal ordusunun kullandığı mühimmatların yarattığı dehşet verici bir gerçeği gün yüzüne çıkardı: Binlerce şehidin naaşı, saldırı anında oluşan aşırı ısı ve basınç nedeniyle tamamen buharlaşarak yok oldu.

Gazze Sivil Savunma ekiplerinin kayıtlarına göre, 2.842’den fazla şehidin bedeninden geriye hiçbir iz kalmadı; patlama noktalarında sadece kan lekeleri ve küçük doku parçalarına rastlanabildi.

Bu toplu yok oluşun temel nedeni olarak, bölgede kullanılan termovakum ve difüzyonla güçlendirilmiş patlayıcılar gösteriliyor.

Bu mühimmatlar, patlama anında 3.500 santigrat dereceye ulaşan bir ısı ve devasa bir basınç dalgası üreterek insan vücudundaki tüm sıvıların anında buharlaşmasına, dokuların ise küle dönüşmesine yol açıyor.

vahşet
soykırım
buharlaşma
termovakum

Yorumunu Gönder

Yorumlar