Suriye kaynakları, Siyonist rejime ait 20 zırhlı araçtan oluşan bir konvoyun, Suriye’nin güneyindeki Dera’ya giriş yaptığını bildirdi.
Tesnim haber ajansının haberine göre, Suriye kaynakları, Siyonist rejime ait 20 zırhlı araçtan oluşan bir konvoyun, Suriye’nin güneyinde yer alan Dera’nın batı kırsalındaki Hovz Yermuk bölgesine bağlı Muayriye köyüne giriş yaptığını duyurdu.
Bu, Siyonist rejimin güney Suriye’ye yönelik ilk saldırısı değil. Suriye savaşının başlamasından bu yana, İsrail rejimi defalarca bu bölgeyi hava ve kara saldırılarıyla hedef aldı. Beşşar Esad hükümetinin çöküşünden sonra bu saldırılar daha da şiddetlendi ve tekrarlayan kara baskınlarına, kontrol noktaları oluşturulmasına ve tampon bölgenin bazı kesimlerinin işgaline dönüştü.