İran, İngiltere hükümetini uyararak, ABD'nin askeri üslerini kullanmasına izin vermenin "saldırganlığa katılım" olarak değerlendirileceğini açıkladı.
İran Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, bölgedeki gelişmelere ilişkin kritik uyarılar dile getirildi. Açıklamanın yapıldığı saatlerde, ABD’ye ait iki B-52 Stratofortress bombardıman uçağının yaklaşık 15 saat süren bir görev sonrası İngiltere’deki Gloucestershire bölgesindeki üslerine döndüğü bildirildi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile İngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, ABD’ye verilecek olası desteğin bölgedeki tansiyonu daha da yükseltebileceği vurgulandı.
Tahran yönetimi ayrıca, İngiltere’nin İsrail’in Güney Pars doğalgaz sahalarına yönelik saldırılarına tepki göstermemesini eleştirerek, Londra’nın tutumunu sorguladı.