Soykırımcı İsrail Lübnan’a Karadan Saldırdı!

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah mevzilerine karşı, “sınırlı ve hedefi belirli” bir kara operasyonlarına başladığını açıkladı.


16.03.2026 17:31:00   Ortadoğu


İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah mevzilerine karşı, “sınırlı ve hedefi belirli” bir kara operasyonlarına başladığını açıkladı.

Siyonist İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İran savaşının başlamasıyla gerilimin ve çatışmanın arttığı Lübnan’da “sınırlı ve hedefli kara operasyonlarına” başladığını açıkladı. Siyonist ordu, güçlerini Lübnan’ın güneyine doğru ilerletti.

Açıklamaya göre katil İsrail ordusuna bağlı bir tümen Lübnan’ın güney kesiminde operasyon başlattı. İlerleme esnasında birliğin Hizbullah’la karşılaştığı ve bir çatışma yaşandığı da bildirildi.

IDF, “kilit hedeflere yönelik hedefli kara operasyonunun” “ileri savunma alanını” genişletmeyi amaçladığını söyledi.

İsrail
ordu
Lübnan
kara saldırısı

Yorumunu Gönder

Yorumlar