Ölümcül Virüsü Gerçekten de ABD mi Çin’e Taşıdı?

Merve Soydaş 14.03.2020 10:03:38
Çin, ABD ordusunu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının patlak verdiği Vuhan kentine getirmekle suçlayarak, "ABD, bize bir açıklama borçludur" açıklamasında bulundu.
Çin, ABD ordusunu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının patlak verdiği Vuhan kentine getirmekle suçlayarak, "ABD, bize bir açıklama borçludur" açıklamasında bulundu.

Çin ile ABD arasındaki virüsün kaynağı tartışmaları üzerine, Arap medyasının önde gelen analistlerinden Abdulbari Atvan bir makale kaleme aldı. Atvan, Çin’in Amerikan Ordusunu Korona virüsünü Wuhan kentine getirmekle suçlamasının, üstü kapalı bir şekilde ABD yönetimine yönelik çok ciddi bir suçlama olduğunu yorumladı.

“Raialyoum” gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Atvan yazısında Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Corona virüsünü Wuhan kentine Amerikan Ordusunun getirme ihtimaline dair açıklaması için şu ifadeleri kullandı: “Bu çok ciddi bir suçlamadır. ABD yönetimi ve Trump’ı insanlığa karşı suç işlemekle suçlamak demektir. Çünkü bu felaket dünya halklarının büyük kısmını, borsalarını ve para piyasalarını vurdu. Hastalık yüzünden ölü sayısı 3000’in üzerine çıktı ve biz daha bu işin başındayız.”

Çinli sözcünün ABD’ye yönelttiği sorunun meşru göründüğü ve üzerine iyi düşünmeyi gerektirdiğini belirten Atvan şöyle devam etti: “Bu hastalık ABD’de ne zaman ortaya çıktı? Kaç kişi bu hastalığa yakalandı? Hastalığa yakalananları tedavi eden hastanelerin isimleri nelerdir? Tüm dünya bu soruların cevabını merak ediyor. Nüfusu 300 milyonun üzerinde olan ABD, bu hastalıktan en az zarar gören taraf oldu. Başkan Trump Çin’i baş düşmanı olarak görüyor. Ekonomisini yıkmak için Çin’e karşı ticari savaş ilan etti. Trump’ın ataları da aynı yolla veba hastalığını taşıyarak onlarca milyon Hintliye hastalık bulaştırmıştı.”

Çin’in büyük bir küresel güç olduğunu kanıtladığını belirten Atvan, Çin ekonomisinin küresel listede ilk sırayı alacağına işaret ederek, İkinci dünya savaşından bu yana ABD’nin tahtını salladığını ve Çin liderliğinin hala İpek Yolu ile ABD ekonomisini darboğaza sokmayı planladığını belirtti

Filistinli Ortadoğu analisti Abdulbari Atvan yazısını şöyle sonlandırdı: “Amerika, insanlık tarihinde (Japonya’ya karşı) nükleer bomba kullanan tek ülkedir. Şimdi de Corona bombası ve biyolojik silah kullanan ilk ülke olması olasıdır. Evet, bir komplo teorisi olduğuna inanıyoruz. Çünkü bizler Araplar ve Müslümanlar olarak hala en önde gelen kurbanlarız. Irak’taki kitle imha silahı yalanları en büyük kanıtımızdır. Merhum şair Mahmud Derviş’in, “Amerika vebadır, veba ise Amerika” sözleri gerçeği yansıtıyor. Amerika’nın Corona virüsünü laboratuvarlarda ürettiği ve Çin ile İran’ı tahrip etmek, ekonomilerini yıkmak için iki ülkede yaydığı hakkındaki gerçek ortaya çıktığı gün bizler hiç şaşırmayacağız.”

Son olarak, İran devrim muhafızı komutanlarından Şabani’nin yanı sıra İran meclise kadar uzanan Corona virüsünün, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Trump’a muhalif olan Teksas Senatörü Ted Cruz ve yine Trump’a muhalefet eden Kanada Başbakanı gibi pek çok isme bulaşması, virüsü Trump’ın biyolojik silah olarak kullandığı ihtimalini güçlendiriyor.