Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde gece yarısı meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Marmara ve Ege genelinde paniğe neden oldu. Yetkililer sahada inceleme başlattı.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi, gece saatlerinde yaşanan depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi, saat 00.24’te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.2, derinliğini ise 11.3 kilometre olarak açıkladı.
Deprem Balıkesir’in yanı sıra İstanbul dahil olmak üzere birçok ilde hissedildi. Kısa süreli paniğe yol açan sarsıntının ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AFAD ve ilgili kurumların hızla saha taramalarına başladığını belirterek, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yetkililerden şu ana kadar can ya da mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.