Beklenen Oldu... İYİ Parti'de Ümit Özdağ Adımı

İYİ Parti'yi sert ifadelerle eleştiren, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçlayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ disipline sevk edildi. Sevk kararının, il başkanları ve 108 ilçe başkanının talebi, Meral Akşener'in onayı üzerine alındığı bildirildi.


29.10.2020 21:56:00   Güncel


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisine yönelik eleştirileri ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu yönelik FETÖ'cü suçlaması nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

AKŞENER KARAR VERDİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, yaptığı yazılı açıklamada, "İYİ Parti İstanbul Milletvekili sayın Ümit Özdağ'ın, partimiz ve İstanbul İl Başkanımız ile ilgili açıklama ve ithamları, kamuoyunun malumudur. Gelişmeler üzerine, il başkanlarımız ve 108 ilçe başkanımız, disiplin sürecinin başlatılması yönünde talepte bulunmuştur. Genel sekreterliğimize yapılan başvurular, bugün Sayın Genel Başkanımıza iletilmiş, Sayın Genel Başkanımız da başvuru ve talepleri değerlendirerek, Sayın Ümit Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermiştir. Milletimizin bilgisine saygı ile sunarız" ifadesini kullandı.

ÖZDAĞ NELER DEMİŞTİ?

CNN Türk'te Ahmet Hakan'a özel açıklamalar yapan İyi Parti'nin ağır toplarından İstanbul Milletvekili Prof. Ümit Özdağ, kurultayda yaşanan ''oy verilmeyecekler'' listesi nedeniyle Koray Aydın'a çok ağır suçlamalar yöneltti. Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun da FETÖ'cü olduğunu iddia etti.

MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'de siyaset yapmaya başlayan ve bu partiden İstanbul milletvekili seçilen Prof. Dr. Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programında partisine sert sözler söyledi.

Özdağ MHP'den ayrılma gerekçesini açıklarken, "Ben MHP'den Türk Milliyetçisi olmadığı için ayrılmadım. MHP Ülkücü ve Türk Milliyetçisi partidir" dedi. Özdağ devamla, "Biz Türk Milliyetçiliğini iktidar yapmak için MHP'den ayrılarak yeni bir parti kurduk"  ifadelerini kullandı.
 

KORAY AYDIN EŞ BAŞKAN GİBİ

Ümit Özdağ İYİ Parti'de yaşanan ve kongrede ortaya çıkan fikir ayrılıklarının sorumlusu olarak Koray Aydın'ı işaret ederek, "Koray Aydın partide bir Eş Başkan gibi faaliyet gösteriyor, Genel Başkan bunları görüyor" dedi.

Özdağ, Koray Aydın'ın parti içerisinde çok güçlü olduğunu ve "dar kadro" anlayışı ile partide bir Eş Başkan gibi pozisyon aldığını söyledi.

HDP KONUSUNDA AKŞENER'İ ÜÇ DEFA UYARDIM

Geçtiğimiz seçimlerde Kars'ta HDP'nin kazanma şansı olduğunu ve bunun için İYİ Parti'nin seçimlerde çekilmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Kars'ta HDP bin iki yüz farkla kazandı, biz de 900 oy aldık. HDP'nin kazanacağı belliydi, Genel Başkan Akşener'i 3 defa aradım ve Kars'ta seçimlerden çekilmemizi söyledim ama sonuç alınmadı" ifadelerini kullandı.

BUĞRA KAVUNCU'YA FETÖ SUÇLAMASI

Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu da FETÖ'cü olmakla suçladı. Özdağ, Buğra Kavuncu İyi Parti'ye gelmeden önde Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardığını belirterek, ''Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında bir olumsuz bilgi yok dediklerini bana söyledi. Ben de kendisine ''Devlet elindeki her bilgiyi vermez' dedim" ifadelerini kullandı.

/Veryansıntv

iyi parti
siyaset
meral akşener

Yorumunu Gönder

Yorumlar