Bahçeli Yeniden Yargılansın Demişti... Beraat Etti

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yeniden yargılanmasını istediği, FETÖ terör örgütü üyeliğinden cezaevinde bulunan Zaman Gazetesi eski yazarı Mümtazer Türköne tahliye edildi.


25.09.2020 09:53:00   Güncel


Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, FETÖ'nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesinin yazarlarından tutuksuz sanıklar Şahin Alpay ve Ali Bulaç ile tutuklu sanık Mümtazer Türköne'ye "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan verilen hapis cezalarını bozdu. Daire, Türköne'nin tahliyesine karar verdi. 

Zaman gazetesi eski yazarları hakkındaki davada İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Bulaç, Alpay ve Türköne, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan hapis cezası almıştı. 

'EKSİK İNCELEME' GEREKÇESİYLE BOZMA

Kararın temyiz incelemesini tamamlayan Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne hakkındaki hükümleri "eksik inceleme" nedeniyle bozdu. 

Sanıkların eylemlerinin mevcut dosya durumuna göre "örgüte yardım" suçunu oluşturduğu, dosyadaki eksik incelemeler tamamlandıktan sonra karar verilmesi gerektiği belirtildi. 

Tutuklu sanık Türköne'nin, tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak tahliyesine karar verildi.

BAHÇELİ YENİDEN YARGILANMASINI İSTEMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Mümtaz’er Türköne’yi tanırım. Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir" açıklamasını yapmıştı. 

Bahçeli'nin Türköne ile ilgili açıklamaları şöyleydi: 

Zaman ve süreç içinde FETÖ’yle ilişki ve irtibat içinde olan bazı isimler kimi zaman CHP kimi zaman da farklı çevreler tarafından sahiplenilmiş ve desteklenmişlerdir. Hüviyetlerini milletimizin açıkça bildiği bu şahıslar hakkı yenmiş mağdurlar olarak gösterilmişlerdir.

En son, terörist Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır. Adalet suçu aklamak, suçluyu temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmaktır.

Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtaz’er Türköne ise cezaevindedir. Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur.

Veryansın

bahçeli
beraat
FETÖ

Yorumunu Gönder

Yorumlar