Emevilerin Türk Versiyonuna Tepkiler Dinmiyor

Yıllarca minberden Hz. Ali’ye lanet okutan Emevilerle aynı bakış açısını paylaşarak, Hz. Hasan’a hakaret eden, Kur’an’ın değiştirilmesi gerektiğini savunan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Güler’e tepkiler dinmiyor.


19.09.2020 12:14:00   Güncel


Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. İlhami Güler, Peygamber Efendimiz'in torunu ve Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hasan hakkında "zampara" ve "satılmış" gibi hakaret dolu rezil ifadeler kullanması Ehlibeyt dostlarının tepkisini çekmeye devam ediyor. Tepkiler gelince de "aşırıya kaçtım, Allah affetsin" sözleri ise bu tepkileri dindiremedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı 2 ayrı paylaşımda Ehlibeyt aleyhinde ağır ve belaltı ifadeler kullanan Güler, Hz. Muhammed'in torunu ve Hz.Ali ile Hz. Fatma'nın oğlu, Hz. Hasan hakkında iğrenç ifadeler kullandı. Peygamberimizin "cennet gençlerinin efendisi" dediği Hz.Hasan hakkında yaptığı iğrenç paylaşımlardan sonra geri adım atarak "Hz.Ali'nin oğlu Hz. Hasan hakkında kullandığım aşırı ifadelerden dolayı herkesten özür dilerim. Yanlış yaptım.Allah affetsin." dedi.

Türkiye’deki Ehlibeyt dostları ve çeşitli STK’lar basın açıklamaları yaparak, sosyal medyadan kampanyalar başlatarak Güler’e tepki göstermeye devam ediyor.

Daha önce de “Kur’an’da Kehf suresinde geçen Hızır (as) ile Musa (as) hakkındaki ayetlerin değiştirilmesinin kanaatindeyim” diyen Güler, yüce dinimiz İslam'ın değerlerini hiçe sayarak dini tahrif etmeye çalışmıştı.
Emevi
İlhami Güler
Hz. Hasan

Yorumunu Gönder

Yorumlar