Hamas’tan UAD’ye Teşekkür

Uluslararası Adalet Divanı, işgalci İsrail’in Gazze’deki BM yardım ajansı UNRWA’nın faaliyetlerini kısıtlamasının yasa dışı olduğuna karar verdi. Hamas kararı memnuniyetle karşıladı ve “Filistin halkının haklarının teyidi” olarak değerlendirdi.


23.10.2025 08:05:38   Ortadoğu


Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail’in UNRWA’ya yönelik yasak ve kısıtlamalarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini açıkladı. Kararda, İsrail’in BM’nin Gazze’deki insani yardım çalışmalarına izin vermek ve bunları kolaylaştırmakla yükümlü olduğu vurgulandı.

Hamas, mahkeme kararını memnuniyetle karşılayarak, UNRWA’nın Gazze’deki insani yardımın “bel kemiği” olduğunu belirtti. Açıklamada, kararın “Filistin halkının haklı mücadelesine verilen uluslararası bir onay” olduğu ifade edildi.
uad
hamas
teşekkür
gazze

Yorumunu Gönder

Yorumlar