Yarı Yılda Velilere Notlar

Servet Ablay 24.01.2022 09:27:41
Kıymetli Veli, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemini salgın hastalık gölgesinde olsa da sağlıklı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Yaklaşık beş ay süren bu süreç sonunda öğrenciler karne almaktadır. Karne, öğrencinin bilgiyi öğrenme sürecinde okula, derslere ve öğretmenlere karşı ilgi istek ve tutumunu ifade eder.

Çocuklarımızın karakter ve kişilik gelişimi ders başarılarından daha önemlidir.

Eğer çocuğunuzun ders başarısı ve öğretmen görüşleri beklediğiniz düzeyde değilse bunun sebebini yapıcı ve yumuşak bir dille çocuğunuzla beraber aramalısınız. Yaklaşık iki yıl yüz yüze eğitimin olmamasının başarıya olumsuz katkısı unutulmamalıdır. Çocuğunuzun ders başarısı yüksek ve öğretmen görüşü olumlu ise onu tebrik etmek gerekiyor. Bu başarıyı ödüllendirmek isteyebilirsiniz. Ama ödüllendirdiğiniz şey öğrenciyi ders başarısından alıkoyacak ve sosyal-duygusal gelişimine katkı sunmayacak mahiyette olmamalıdır.

Ara tatil döneminde öğrencilerin;

* Günde ortalama 50 sayfa kitap okumaları(Edebiyat öğretmenlerinden kitap önerisi alabilirler.),
* İlk dönemin derslerini tekrar etmeleri,
* Evde çalışma imkânı olmayanların belediye kütüphanelerini kullanmaları,
* İmkânların elverdiği ölçüde ailece birlikte vakit geçirmeleri,
* Aile işletmesi varsa işletmede ailesine yardım etmesi,
* İmkânların elverdiği ölçüde arkadaşlarıyla evde veya dışarıda vakit geçirmeleri önümüzdeki dönemde başarı, moral ve motivasyonlarını artıracaktır. 

Ünlü düşünür Bernard SHAW’ın dediği gibi eğitim, meyvenin kendisi değil, bilgi ağacından meyve toplamaya yarayan bir merdivendir.  

 Servet ABLAY Psikolojik Danışman