Bakan Açıkladı: Okullarda Ara Tatil Kaldırılıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS düzenlemesi, öğretmen atamaları ve ara tatil iddialarına yanıt verdi. Ara tatilin kaldırılması henüz netleşmedi, ancak eğitim takvimi ve sistemde değişiklik sinyalleri verildi.


23.02.2026 13:26:54   Güncel


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum ziyaretinde eğitim gündemindeki tartışmalı konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Tekin, 180 iş gününün tamamlanamaması nedeniyle ara tatilin kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, ancak henüz net bir karar verilmediğini belirtti. 2027 eğitim takvimi hazırlanırken bu durum yeniden değerlendirilecek.

LGS yerleştirme sisteminde ise köklü liselerde pansiyonlu ve pansiyonsuz kontenjan ayrımı yapılacağı duyuruldu. Ayrıca Milli Eğitim Akademisi üzerinden eğitimini tamamlayan öğretmen adaylarının düzenli olarak atanacağı, ek ders ve özlük haklarıyla ilgili paketler üzerinde çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Fenomen öğretmenlerin sosyal medya üzerinden özel ders vermesi de Bakanlık tarafından yakından takip edilecek. Yabancı dil eğitiminde ise Almanca ve Fransızca programlarının yasal zemine oturtulacağı bildirildi.

Bakan Tekin, LGS’de yeni nesil sorulara geçişte öğrencilerin rahat olmalarını, sistemde köklü bir değişiklik olmadığını vurguladı.
Yusuf Tekin
lgs
okul

Yorumunu Gönder

Yorumlar