İsrailli Büyükelçiye Rusya'dan Kınama Tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Tel Aviv'in Moskova Büyükelçisi Simona Halperin'in açıklamasına tepki gösterdi.


14.04.2024 20:39:19   Dünya


Tel Aviv'in Moskova Büyükelçisi Simona Halperin'in İran'ın Yahudi devletine yönelik saldırısını kınama çağrısını Telegram kanalında değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, “Simona, İsrail'in Kiev rejiminin Rus bölgelerine yönelik tek bir saldırısını bile ne zaman kınadığını bana hatırlatabilir misin? Hatırlamıyor musun? Ben de hatırlamıyorum. Ama İsrailli yetkililerin Zelenskiy'in (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) eylemlerini destekleyen düzenli açıklamalarını ben hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.

Zaharova, Kiev'in suç teşkil eden terörist eylemleri sonucunda her geçen gün sivil can kaybı yaşandığını ve sivil altyapıların tahrip edildiğini sözlerine ekledi.

Sputnik’e konuşan Tel Aviv’in Moskova Büyükelçisi Simona Halperin, İsrail'in Rusya'dan İran'ın İsrail'e yönelik büyük füze saldırısını kınamasını beklediğini söylemişti.

Halperin, açıklamasında, “Rus meslektaşlarımızdan İran'ın İsrail topraklarına yönelik eşi benzeri görülmemiş saldırısını kınamalarını bekliyor ve Rusya'nın İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırma girişimlerine karşı koymasını umuyoruz” demişti.

/sputnik
rusya
israil
kınama

Yorumunu Gönder

Yorumlar