YSK Başkanı Yener'den 'Kars ve Iğdır' Açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Iğdır, Kars gibi illere güvenlik güçlerinin sevk edildiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.


31.03.2024 16:24:31   Güncel


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Iğdır, Kars gibi illere güvenlik güçlerinin sevk edildiği iddiasına ilişkin, "Bu iddialar Kurul'a gelmiş ve değerlendirilmiştir. Bunlar iddiadan ibarettir. Oy verme esnasında kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir" dedi.

Yener, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oyunu kullanmak için geldiği Arjantin İlkokulu'nda bir gazetecinin "Iğdır, Kars gibi illere güvenlik güçlerinin sevk edildiği iddiası var" şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Bu iddialar Kurul'a gelmiş ve değerlendirilmiştir. Oy verme esnasında kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanması söz konusu değildir. Kurul önüne bu tür konular gelirse de kurul değerlendirir ve bir sonuca varır. Bunlar iddiadan ibarettir. Şu ana kadar Kurul tüm iddiaları cevaplandırmış ve seçim ile tüm hazırlıklarını sorunsuz şekilde tamamlamıştır, seçim iş ve işlemleri sorunsuz şekilde devam etmektedir."

Oy verme işlemlerinin 17.00'de sona ereceğini belirten Yener "Yayın yasakları ise saat 21.00'de sona eriyor. Saat 17.00'den sonra toplantı yaparak yayın yasaklarının 21.00'den önce sona erip ermeyeceği konusunda bir karar verip, bu kararı da kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim değerli basın mensuplarından şu an için bir isteğimiz var; saat 17.00'den sonra Yüksek Seçim Kurulu yayın yasaklarını kaldırmadan seçim sonuçlarına ilişkin herhangi bir paylaşımda bulunmamalarını rica ediyoruz" dedi.
Yüksek Seçim Kurulu
ığdır
kars

Yorumunu Gönder

Yorumlar