İsrailli Şirketlere Dev Boykot: Coca-Cola, McDonalds ve Starbucks

Mısırlılar İsrail ürünleri boykot çağrısı için sokağa döküldü. Boykot protestosundan "Kullanmayacağım çünkü Filistinli kardeşlerim benim için daha önemli" ve "Özgür Filistin" sloganları yükseldi.


29.04.2024 18:15:00   Ortadoğu


Mısır'da Al-Ahly spor kulübünün ile Coca-Cola arasındaki anlaşmasının olduğunun öğrenilmesi ardından İsrailli ürünlere karşı boykot çağrıları güçlendi. Mısır'da yüzlerce insan İsrail ürünlerini boykot için sokağa döküldü.

Boykot protestosundan "Kullanmayacağım çünkü Filistinli kardeşlerim benim için daha önemli" ve "Özgür Filistin" sloganları yükseldi. Ayrıca Mısır'ın popüler klüplerinden biri olan Al-Ahly'nin Coca-Cola'yla olan sözleşmesinin de feshedilmesi istendi.


 Mısırlı protestocular arasında "Çocuklar uykuya daldığında sessiz kalıyoruz, öldürüldüklerinde değil." ifadelerinin yazılı olduğu bir pankart açıldı. 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Mısırlıların boykot protestoları sosyal medyada da devam etti. X (Twitter) platformunda #Boycott_Ahly başlığıyla başlatılan boykot çağrısında başta Coca-Cola, McDonalds ve Starbucks şirketleri hedefe alındı. Boykot sırasında "Bu ürünleri kullanmayacağım çünkü Filistinli kardeşlerim benim için daha önemli" sloganları eşliğinde "Özgür Filistin" savunuldu.
İsrail
boykot
protesto

Yorumunu Gönder

Yorumlar