Skandal! Türk Bayraktar’ını Ukrayna, İnsanlık Suçu İçin Kullanacak

Türk İHA’sının Ukrayna tarafından insanlık suçu için kullanılmaya hazırlanıldığı haberi medyaya sızdı.


6.09.2022 15:09:33   Dünya


Rusya'nın kimyasal, biyolojik ve radyolojik silah savunma dairesi başkanı, Ukrayna ordusunun Türk yapımı insansız hava araçlarını kimyasal püskürtücülerle donatma tehdidini açıklayarak; Siyonist Zelenskiy’nin Türkiye’yi itibarsızlaştırmak için bu şeytanlığı planladığına dikkat çekti.

Rus ordusunun kimyasal, biyolojik ve radyolojik savunmasından sorumlu yetkili General Igor Krylov, Ukrayna makamlarının  insansız hava aracı üreten şirketten Bayraktar hava araçlarını kimyasal püskürtme ile donatmasını talep ettiği konusunda uyardı ve bunun, Rusya'ya karşı gerçek bir tehdit oluşturabilecek bir ekipman olacağını, Rusya’nın buna göz yummayacağını hatırlattı.

Rus Ordusu Kimyasal, Biyolojik ve Radyoaktif Savunma Dairesi Başkanı RIA Novosti haber ajansına verdiği demeçte, "Ukrayna'nın Bayraktar insansız hava aracı üreten Türk firmasından 15 Aralık 2021'deki talebinin belge ve belgeleri elimizde mevcut. Bu SİHA’ların 20 litreden fazla kapasiteye sahip aerosol partikül püskürtme ekipmanı ile donatılma talebi ile ilgili belgelerin tamamı elimizde mevcut." dedi.

Krylov, bu insansız hava araçlarının 300 kilometre menzile sahip olduğu göz önüne alındığında, biyolojik formüllere sahip materyalleri depolamak için ekipmanlarla donatılmasının, Rus topraklarına karşı büyük ölçekte biyolojik silah kullanma konusunda gerçek bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Sputnik haber ajansına göre Krylov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin ülkelerin kimyasal ve biyolojik silahlar alanındaki araştırmalarını inceleme yaklaşımını gözden geçirme çağrısında da bulundu.

BM Güvenlik Konseyi'nin kimyasal ve biyolojik olaylarla ilgili kararlara ve soruşturmalara yaklaşımını gözden geçirme zamanının geldiğine inanıyoruz" dedi.

Moskova'da gazetecilere verdiği demeçte, Pentagon'un yıllardır Ukrayna'da gizli biyolojik laboratuvarlar işlettiğini, son derece tehlikeli patojenler üzerinde araştırmalar yürüttüğünü ve Biyolojik ve Toksin Silahlarının Yasaklanması Sözleşmesini ihlal eden biyolojik örnekleri ihraç ettiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Pentagon'un biyolojik silah geliştirme alanındaki bitmemiş programlarını Ukrayna'dan eski Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa'ya ait diğer ülkelere aktarmayı planladığını; buna yeltenilmesi halinde herkesin çok pişman olacağını açıkladı.
İHA
Türk Bayraktar
ukrayna

Yorumunu Gönder

Yorumlar