Aşura Yası… Hindistanlı Buhra Cemaati Kerbela Kentinde

İmam Hüseyin’in (a.s) şehadetinin yıl dönümünde İslam dünyasının dört bir yanından ziyaretçiler Aşura merasimlerine katılmak için Kerbela kentinde. Hindistanlı Buhra Cemaatinden binlerce ziyaretçi de İmam Hüseyin (a.s) matemi için Kerbela’ya geldi.


8.08.2022 13:33:00   Dünya


Kerbela kentinde Aşura gününü karşılamak için hazırlıklar olağanüstü düzeye çıkarıldı. Kalabalık ezadar kitlesi dün gece acılı Kerbela olayını hüzünle, gözyaşları akıtarak ve sineler vurarak andılar.

Hz. Hüseyin’in yasını tutmak için gelen ziyaretçilerden Buhra cemaatinden Seyfeddin İsmaili yaptığı açıklamada, “Yüce Allah bizlere, İmam Hüseyin (a.s) ve pak Ehl-i Beyt’inin şehadetinin yıl dönümünde bu hüzünlü geceleri Hindistanlı el-Buhra cemaatinden kardeşlerimizle birlikte anmayı nasip etti. Bu olaydan (Kerbela) adaletsizlik, zulüm ve yolsuzlukla savaşan Hz. Hüseyin’in (a.s) tüm insanlığa verdiği büyük bir ders ve ibret alıyor ve bu vesileyle, yüce Allah’a yaklaşıyoruz. Bizler Müslümanlar olarak Cenab-ı Allah tarafından seçilen bu grubu (Ehl-i Beyt) Kıyamet gününe kadar takip edeceğimiz rol model olarak almalıyız" sözlerini kullandı.

Buhra cemaatinin Kerbela ziyaretlerinin kesintiye uğramasına ilişkin değerlendirmede bulunan İsmaili, “Biz bu mübarek günleri daha önce Kerbela’da geçiriyorduk. Ancak koronavirüs salgını geçen yıllar buraya gelmemize engel oldu. Bugün Allah’ın sayesinde geri döndük, Kerbela’yı ziyaret etmek ve bu azim gecelerde düzenlenen anma törenlerine katılma şerefine ulaştık” dedi.

Hindistanlı Buhra cemaatinden ziyaretçilerin Aşura törenlerine katılmasına ilişkin konuşan Muhammed Mufaddal şöyle konuştu:

“Bu ziyaretler Allah Azze ve Celle’nin tevfiki ile gerçekleşir. Bizler de yıllar süren bir kesintinin ardından Kerbela’yı ziyaret etmek konusunda muvaffak olduk. Bu cemaatin ziyaret özlemini anlatmaya kelimeler yetmez. Çünkü binlerce insan buraya gelmek istiyor ancak yaşadıkları zorlu şartlar buraya gelmelerine engel oluyor.”  

Mufaddal Kerbela’da verilen hizmetlerle ilgili “Ben daha önce Kerbela’ya gitmedim, hakkında az şey duydum ve gördüm. Ancak ücretsiz olarak sağlanan çok sayıda hizmet gördük. Irak’ta bu acılı günün sahibine yakın bölgelerde ve her yerde, Ehl-i Beyt (a.s) takipçilerine ücretsiz yiyecek ve içecek dağıtmak için kurulan çok sayıda büyük çadırlar var. Dikkatimi çeken önemli bir şey de, bu insanlar ziyaretçilere hizmet vermek için yarışıyor ve çok güzel bir rekabete giriyorlar. Onlardan daha cömert insanlar görmedim.”


Haber: Abbas Necm

Fotoğraf: Hikmet el- Ayaşi – Fadıl el-Miyahi

 

aşura
kerbela
sine
yas

Yorumunu Gönder

Yorumlar