Bolivya eski devlet başkanı Evo Morales, ABD'nin NATO'yu savaşları kışkırtmak ve silah satmak için kullandığını söyledi.
Bolivya eski devlet başkanı Evo Morales (2006-2019), İngiliz gazeteci Matt Kennard ile yaptığı röportajda, NATO'yu ortadan kaldırmak için uluslararası bir kampanya çağrısında bulundu.
"NEDEN SORGULANMADI"
ABD son yıllarda Irak'a, Libya'ya, bu kadar ülkeye müdahale ederken, neden İnsan Hakları Konseyi'nden ihraç edilmedi? Neden hiç sorgulanmadı?” diyen Morales sözlerine şöyle devam etti:
Biz, ABD'nin NATO'yu kullanarak uyguladığı ve müdahalecilik ve militarizme dayanan siyasetiyle derin ideolojik farklılıklara sahibiz. Rusya ve Ukrayna arasında bir anlaşmaya varmak istiyorlar ve bir taraftan da savaşı kışkırtmaya devam ediyorlar, savaş sayesinde yaşayabilen ABD askeri endüstrisi ve silahlarını satmak için savaşları kışkırtıyorlar. Yaşadığımız diğer gerçeklik de bu.