Bendiderya: İran, Nükleere İhtiyacı Olmadığını Dimona’da İspatladı

Yazilimedya Genel Yayın Yönetmeni İsmail Bendiderya, Meltem TV’de katıldığı programda Ortadoğu’daki son gelişmeleri değerlendirdi. İran’ın askeri kapasitesine ve ABD’de artan savaş karşıtı tepkilere dikkat çeken Bendiderya, nükleer tartışmalar üzerinden önemli mesajlar verdi.


31.03.2026 13:59:00   Güncel


Yazilimedya Genel Yayın Yönetmeni İsmail Bendiderya, Meltem TV’de yayınlanan 'Eylül Han ile Derin Bakış' programına konuk oldu. Bendiderya, Ortadoğu’daki savaş gündemine dair yeni gelişmeleri değerlendirdi ve önemli detaylara dikkat çekti.

Telefon bağlantısı ile programa katılan Bendiderya, Trump’ın “rejim değişikliği” ve "atom bombası" bahanesiyle başlattığı saldırıya değindi. Bendiderya, İran’ın yalnızca  barışçıl nükleer çalışmalar yürüttüğüne vurgu yaparak “Ülke atom bombasına ihtiyacı olmadığını İsrail’in nükleer başlıklı füze stoklarının depolandığı Dimona yakınlarını vurarak ispatladı” ifadelerini kullandı.

İran’ın, siyonist rejimin Dimona’da depoladığı 240 nükleer başlıklı füzesini 2 Hürremşah füzesi ile yok edebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Bendiderya, İran’ın nükleere ihtiyacı olmadığını söylerken blöf yapmadığına da dikkat çekti.

Bendiderya, 30’dan fazla üst düzey komutanın şehit olmasına rağmen İran’da hiçbir askeri birimin çökmediğini aksine yüksek başarılar gösterdiğini belirterek bunun İran ordusundaki motivasyonun ve kurumsal yapının gücünü ortaya koyduğunu ifade etti.

ABD’de savaş karşıtı sokak tepkilerini de değerlendiren Bendiderya, Trump’a karşı 8 milyona yakın Amerikalının sokaklara çıktığını ve Trump’ın aile bireylerinin bile onu eleştirerek, “İran’daki rejimi değiştiremeyeceksin; ama bir sonraki seçimde cumhurbaşkanı seçilemeyerek ABD’deki krallık rejimini değiştirebilirsin” dediğini aktardı.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

İran
Trump
nükleer
Dimona

Yorumunu Gönder

Yorumlar