Soykırımcı İsrail'in Zulmü! Filistin’de 9 Bin Esir İşkence Altında

Ramazan ayında Siyonist rejim hapishanelerinde 9.300’den fazla Filistinli esir işkence ve kötü koşullara maruz bırakılıyor.


20.02.2026 19:10:29   Ortadoğu


Filistinli Esirler Enformasyon Ofisi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Siyonist rejim hapishanelerinde Filistinli tutsaklara yönelik baskı ve işkencelerin arttığını duyurdu. Açıklamaya göre, halen 9.300'den fazla Filistinli esir, en kötü insani koşullarda ve her türlü işkenceye maruz bırakılarak tutuluyor.

Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Filistinli Esirler Enformasyon Ofisi, Siyonist rejim hapishanelerinde Filistinli tutsaklara yönelik baskı ve işkencenin arttığını duyurdu. Enformasyon Ofisi'nin açıklamasına göre, 9.300'den fazla Filistinli esir, işgalci Siyonistlerin hapishanelerinde en kötü insani koşullarda ve her türlü işkenceye maruz bırakılarak tutuluyor.

Ofis, Ramazan ayının gelişiyle birlikte işgal altındaki Kudüs yönetiminin hapishanelerindeki Filistinli esirlerin durumunun vahim olduğunu vurguladı.

Kadın Mahkumlara Yönelik Cinsiyetçi Baskı

On4haber'in yer verdiği habere göre; açıklamada, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşını başlattığı Ekim 2023'ten bu yana, erkek ve kadın Filistinli tutsaklara yönelik vahşi işkencelerin önemli ölçüde arttığı belirtildi. Filistinli Esirler Medya Ofisi geçtiğimiz hafta da bir açıklama yaparak, işgal rejiminin "Damun" hapishanesindeki kadın esirlerin durumunun çok ağır olduğunu, onur ve temel haklarının ihlal edildiğini bildirmişti.

Açıklamada, kadın mahkumların mahremiyetinin özellikle geceleri sürekli ihlal edildiği, erkek gardiyanların koğuşlarda devriye gezdiği belirtildi. Kadınlar, hücrelerinde mahremiyetin olmaması ve güvensizlik hissini artıran uygunsuz gözaltı koşulları nedeniyle, başörtüsüyle uyumak gibi ekstra önlemler almak zorunda kalıyor.

680 Kadın Gözaltına Alındı, Onlarcasının Kaydı Yok

Filistinli Esirler Kulübü de benzer bir açıklama yaparak, Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik soykırım savaşının başlangıcından bu yana işgal rejimi tarafından 680'den fazla kadının gözaltına alındığını kaydetti. Bu sayının halen gözaltında bulunanları kapsadığı ve Gazze'de gözaltına alınan onlarca kadının kayıt altına alınmadığı vurgulandı.

Bu raporlar, Siyonist rejimin Filistin halkına, özellikle de kadınlara yönelik sistematik insan hakları ihlallerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Mübarek Ramazan ayında dahi bu vahşetin devam etmesi, uluslararası toplumun sessizliğine rağmen işgal rejiminin insanlık dışı uygulamalarının boyutunu ortaya koyuyor.
filistin
gözaltı
işkence
israil

Yorumunu Gönder

Yorumlar