Lübnan’da Siviller Soykırımcı İsrail'in Hedefinde

Lübnan medyası, işgalci İsrail’in hava saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.


16.02.2026 15:53:45   Ortadoğu


Lübnan medyası pazar akşamı soykırımcı İsrail rejimine ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında dört kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Habere göre saldırı doğrudan hava yoluyla gerçekleştirildi ve olayda dört kişi şehit oldu.

Öte yandan Lübnan medyası, daha önce işgalci İsrail rejimine ait bir insansız hava aracının (İHA) sınır hattında yer alan Hula kasabasında düştüğünü aktarmıştı.

Ayrıca Siyonist İsrail ordusuna bağlı askerlerin, Meys el‑Cebel bölgesinde “Mavi Hat” olarak bilinen sınır çizgisini geçerek yaklaşık 10 metre ilerlediği, kısa süreli bir keşif faaliyetinin ardından yeniden sınır hattının gerisine çekildiği bildirildi.

Lübnan ordusu, hükümeti ve direniş güçlerinin ateşkese bağlı kalmasına rağmen, Siyonist İsrail rejiminin ateşkesi neredeyse her gün ihlal etmeyi sürdürdüğü, bölgesel ve uluslararası çevrelerin saldırıların durdurulması yönündeki çağrılarını ise dikkate almadığı vurgulandı.

/mehr
lübnan
sivil
soykırım

Yorumunu Gönder

Yorumlar