AB’ye İsrail Tepkisi: İran Yapsaydı Dünyayı Ayağa Kaldırırdınız

Gazze’ye insani yardım taşıyan “Sumud” filosuna İsrail tarafından el konulmasına tepki gösteren Avrupa Parlamentosu üyesi Irene Montero, AB’yi çifte standart uygulamakla eleştirdi. Montero, “Bunu İran ya da Rusya yapsaydı Avrupa çok daha sert tepki verirdi” dedi.


23.05.2026 08:10:00   Dünya


Avrupa Parlamentosu’nun İspanyol milletvekillerinden Irene Montero, Gazze’ye insani yardım taşıyan “Sumud” filosuna İsrail tarafından el konulmasına sert tepki gösterdi.

Montero, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İsrail’in Akdeniz’de yardım gemilerini ve Avrupa vatandaşlarını “kaçırdığını” savunarak Avrupa Birliği kurumlarını sessiz kalmakla suçladı.

İspanyol vekil açıklamasında, “Eğer İran ya da Rusya böyle bir şey yapsaydı Avrupa’nın tepkisi çok daha sert olurdu. Ama konu İsrail olunca başka tarafa bakıyorsunuz” ifadelerini kullanarak eleştirdi.

Sumud fliosu
Gazze
İran
AB

Yorumunu Gönder

Yorumlar