Suudi Arabistan’ın ardından Azerbaycan’da hava sahasının herhangi bir devlet tarafından İran’a yönelik saldırılar için kullanılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, İranlı mevkidaşı Arakçi ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan topraklarının veya hava sahasının herhangi bir devlet tarafından İran’a yönelik saldırılar için kullanılmasına izin verilmeyeceğini belirtti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Bakü'nün bölgesel güvenlik konusundaki kesin tutumunu iletti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Bayramov, Bakü yönetiminin, herhangi bir devletin İran'a karşı düzenleyeceği saldırılara Azerbaycan topraklarının ve hava sahasının kullanılmasına hiçbir surette müsaade etmeyeceğini kaydetti.
Bakan Bayramov, bölgedeki gerilimin düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak tarafları itidalli olmaya davet etti.
Önceki gün yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin topraklarının ve hava sahasının İran'a karşı kullanılmayacağını ifade etmişti.