Gazze'de Ölümcül Virüsler Yayılıyor!

Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi Direktörü Dr. Muhammed Ebu Silmiyye, siyonist rejimin uyguladığı açlık politikaları ve sağlık sistemine yönelik kısıtlamalar nedeniyle bağışıklık sisteminin çökmesi sonucu, ölümcül solunum yolu virüslerinin Gazze’de hızla yayıldığını söyledi.


12.01.2026 21:00:00   Ortadoğu


Filistin'in Sesi Radyosuna konuşan Şifa Hastanesi Direktörü Dr. Muhammed Ebu Silmiyye, “Muhtemelen mutasyona uğramış grip veya koronavirüs türleri olan solunum yolu virüsleri yayılıyor. Açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle bağışıklık sistemi çöken insanlar bu virüslere karşı savunmasız hale geliyor ve ölümler artıyor.” dedi.

Gazze’deki durumu “soykırım savaşı ile kitlesel yerinden edilmenin yol açtığı salgınların birleşimi” olarak nitelendiren Ebu Silmiyye, tablonun “trajik ve kasvetli” olduğunu ifade etti.

Ebu Silmiyye, siyonist rejimin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle sağlık sisteminin ağır bir krizle karşı karşıya kaldığını, ilaç, tıbbi malzeme ile test ve teşhis ekipmanlarının girişinin büyük ölçüde engellendiğini vurguladı.

ölümcül virüs
Gazze
Şifa hastanesi

Yorumunu Gönder

Yorumlar