Şifa Hastanesi Alarm Verdi: Gazze En Karanlık Döneminde!

Şifa Tıp Kompleksi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiye, bombardımanın durmasının sağlık alanında bir iyileşmeye kapı açmadığını belirterek, hasta sayısındaki artış ve ilaçlardaki ciddi eksiklik nedeniyle hastanelerin zor durumda kaldığını söyledi.


9.01.2026 08:49:00   Ortadoğu


Ebu Silmiye, El-Cezire’ye yaptığı açıklamada, bombardımandan kaynaklanan yaralanmalarda düşüş yaşanmasına karşın, bir yaş altı çocukları, yaşlıları ve hamileleri etkileyen şiddetli bir grip virüsünün yayılması sonucu hastalık vakalarında büyük bir artış görüldüğünü, bunun da acil servisler üzerinde eşi görülmemiş bir baskı oluşturduğunu ifade etti.

Hastanelerin şu anda kapasitelerinin yüzde 150’sinin üzerinde çalıştığını, ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin ise neredeyse tamamen tükendiğini belirten Ebu Silmiye, mevcut dönemi savaşın başından bu yana Gazze’nin yaşadığı en kötü sağlık evrelerinden biri olarak nitelendirdi.

Temel ilaçların yüzde 55’inden fazlasının ve tıbbi sarf malzemelerinin yüzde 70’inin mevcut olmadığını vurgulayan Ebu Silmiye, bazı tıbbi branşlarda açığın yüzde 100’e ulaştığını, bunun da acil vakalara dahi gerekli bakımın sağlanması için yeterli olmadığını söyledi.

Şifa Kompleksi Müdürü, diyaliz (böbrek) hastalarının yaklaşık yüzde 50’sinin kaybedildiğini, hastaların ilaçlarının yüzde 70’inden fazlasının mevcut olmaması nedeniyle her gün ölümler kaydedildiğini, kanser hastalarının da benzer bir ilaç yoksunluğu yüzünden hayatlarının tehdit altında olduğunu açıkladı.

Gazze
Şifa hastanesi
bomba

Yorumunu Gönder

Yorumlar