Siyonist İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa’nın simge isimlerinden Şeyh İkrime Sabri’nin yurt dışına çıkışını bir yıl daha yasakladı.
İşgalci İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’nin yurt dışına çıkış yasağını 22 Mayıs 2026’ya kadar uzattı. Karar, katil Netanyahu’nun onayıyla yürürlüğe girdi.
Şeyh Sabri’nin hukuk ekibi, kararın hukuki dayanağı olmadığını ve Filistinli dini liderlere yönelik süregelen baskıların parçası olduğunu açıkladı. 86 yaşındaki din adamının yaklaşık 16 aydır Mescid-i Aksa’ya girişine izin verilmezken, yeni kararla seyahat ve ifade özgürlüğünün de ihlal edildiği vurgulandı.
Avukatlar, işgalci İsrail’in bu uygulamalarla Şeyh Sabri’yi dini görevlerinden uzaklaştırmayı amaçladığını belirtirken, Sabri’nin tüm baskılara rağmen görevini sürdüreceği ifade edildi.