Siyonist İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin birçok noktasını hava saldırıları ve topçu atışlarıyla vurdu. Patlamalar kent genelinde hissedildi.
Gazze Şeridi, işgalci İsrail ordusunun hava ve kara saldırılarıyla bir kez daha hedef alındı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırılar Gazze kentinin doğu kesimleriyle birlikte güneydeki Han Yunus ve Refah çevresinde yoğunlaştı.
Gazze’nin doğusunda yer alan Şucaiyye Mahallesi’ne topçu ateşi açılırken, bölgede art arda patlama sesleri duyuldu. Aynı saatlerde Siyonist İsrail savaş uçaklarının Han Yunus ve Refah’ın çeşitli noktalarını bombaladığı, saldırı sonrası yoğun dumanların yükseldiği bildirildi.
İşgalci İsrail güçlerinin ayrıca Gazze ve Refah’ta bazı alanlara rastgele ateş açtığı belirtildi. Saldırılar, ateşkesin yürürlükte olduğu belirtilen süreçte gerçekleşmesi nedeniyle tepkilere neden oldu.
Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi’nin paylaştığı verilere göre, Siyonist İsrail ordusu ateşkes ilanından bu yana yüzlerce ihlalde bulundu. Bu süreçte yüzlerce Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.
8 Ekim 2023’te başlayan ve Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırıların bilançosu ise ağır olmaya devam ediyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan on binlerce Filistinli yaşamını yitirirken, yüz binlerce kişi yaralandı.