İsrail saldırılarını kınayarak, Arap ve Müslüman ülkelerin suskunluğunu eleştiren Ensarullah lideri el-Husi, İsrail ile normalleşmeyi reddetti ve Yemen’in Filistin’e desteğini sürdürme kararlılığını vurguladı.
Yemen’in Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, Gazze’deki İsrail askeri saldırılarını şiddetle kınadı ve Arap ile Müslüman ülkelerin Filistin topraklarındaki durum karşısındaki suskunluk ve hareketsizliğini eleştirdi.
El-Husi, bugün Yemen’in başkenti Sanaa’dan yaptığı televizyon konuşmasında, İsrail rejimini “tüm ırkların düşmanı” olarak nitelendirerek, eylemlerinin “her millete yönelik bir tehlike” oluşturduğunu söyledi.
Yemenli lider, “Filistin meselesi karşısındaki suskunluk ve hareketsizliğin sonuçları çok üzücüdür, özellikle de Müslümanların küçük bir topluluk olmaması dikkate alındığında.” dedi.
“Dünyada yaklaşık iki milyar Müslüman, milyonlarca Arap da dahil olmak üzere, Filistin’i terk etti; sadece birkaç ülke açıkça ve net biçimde duruşunu ortaya koydu.” diyen el-Husi, Arap ülkelerinin Gazze’deki uzun süredir devam eden zulme karşı neden harekete geçmediğini sorguladı.
“Eğer Araplar, kendi hareketsizliklerinin sonucu olan bu apaçık ve uzun süreli zulüm karşısında Filistinlilerin yanında durmazsa, hangi zulüm onları bir araya getirebilir?” diye sordu.
El-Husi, bölgesel ve uluslararası kurumları soykırımı durdurmak için etkili adımlar atmamakla eleştirdi.