İşgalci Askerler Dükkanları Bastı, Vatandaşlara Saldırdılar!

İsrail işgal askerleri dün akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in Eski Şehir kısmında Filistinlilerin dükkanlarını bastı ve vatandaşlara saldırdılar.


24.01.2023 15:06:31   Ortadoğu


Filistinlilerden Bedr Ed-Da'ur yaptığı basın açıklamasında, işgal askerlerinin vatandaşlardan bazılarına saldırdıklarını ve dükkanların içine doğru ses bombaları attıklarını, bunun da dükkanlarda büyük miktarlarda maddi hasara neden olduğunu dile getirdi. 

Ed-Da'ur, işgal güçlerinin saldırıları karşısında vatandaşların dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.  Ed-Da'ur, işgalci askerlerin söz konusu saldırıları gerçekleştirdiği sırada, onların sivil milis gücü olarak kullandıkları yahudi yerleşimci teröristlerin de bölgede dolaşarak ahaliye çok çirkin ifadelerle küfrettiklerini belirtti.  

El-Halil'in Eski Şehir kısmında dükkanları olan aileler sık sık işgal güçlerinin ve onların gerilla gücü olarak kullandığı yahudi yerleşimcilerden oluşan terör çetelerinin saldırılarına ve şiddet eylemlerine maruz kalıyor. 

/Filistin Enformasyon Merkezi


 
İsrail
işgal
saldırı

Yorumunu Gönder

Yorumlar