Kudüs Günü Hafıza Operasyonudur

Ali Tunay 8.04.2023 18:01:58
Filistin, Batı Emperyalizmi tarafından büyük acılar yaşatılan Yahudilere yine güç ve komplo kullanılarak bir "vatan" hibe edilmesi projesinde işgal edildi. 

Proje'nin mimarı İngiltere, en büyük finansörü Almanya'dır.

Sahipliği korkutulan, elde edilebilir ve kullanılacak kitle iletişim araçlarıyla da toplumsal hafızadan kolayca silinebilir bir strateji üzerine bina edildi işgal...

Manipülasyon ve dezenformasyonla "Araplar topraklarını Yahudilere sattı" diyerek Halkaların dayanışması, 6 gün savaşı ile de devletlerin iradesi kırıldı. BM, İnsan Hakları, Avrupa Adalet Divanı gibi kendilerine çalışan kurumlarla da "güçlünün haklı olduğu" sözümona kanunlarla yürüdü plan...

En ciddi ve köktenci kırılma 1979'da yaşandı. 1789 Sanayii, 1917 İşçi Devrimleri sonrası bu sefer Halk Devrimi'yle tanıştı dünya. İran İslam İnkılabı, ilk dış siyaset değişikliğini Tahran'daki İsrail Büyükelçiliğini kapatıp aynı binayı Filistin Büyükelçiliği olarak açmakla yaptı. Filistin halkına devlet bazında iktisadi ve siyasi destek verdi. Henüz de İsrail'i tanımıyor.

Kudüs Günü, hafıza operasyonudur. Halkların gündeminden Filistinin işgalini silme operasyonunun karşılığıdır. İradesi kırılan, kendine gerekçeler üreterek bu davadan kenara çekilen ülkelerdeki irade zayıflığına reddiyedir.  

Tahkim'dir sonra...