Son Sözüm Filistin

Ali Ekber Aras 16.05.2021 15:17:06


Kendimizi bildik bileli, İsrail Filistin'i işgal etmekle beraber çoluk çocuk, kadın erkek demeden öldürüyor ve sivil mekanları bombalayıp duruyor..! Bunu söylemek istemezdim ama bu feci durum, on yıllardır devam ettiğinden, uzaktan izleyen çevreler nazarında kanıksanacak duruma da gelmiştir diyebiliriz...

Filistin'de bir insani dram yaşanıyor, hem de kimler tarafından, yakın geçmişte soykırıma uğramış bir millet tarafından! Bir annenin milliyeti ne olursa olsun, dün bir yaşındaki çocuğuna süt verip uyuturken bugün öldüğünü görüp minik tabuta koymasını hangi gerekçe izah edebilir?!
Birleşmiş Milletler, Avrupa İnsan Hakları, Batı devletleri ve Sivil Toplum Örgütleri bu Siyonis İsrail karşısında sessiz kalarak varlıklarının bir tabeladan ibaret olduklarını açıkca ortaya koymaktalar.! Dünyada ikiyüz kadar devlet var. Kimisi milliyeçlik üzerinden, kimisi sosyalist yapı üzerinden, kimisi şeriat üzerinden varlığını ruhsuz biçimde sürdürüyor... 

En canımızı yakan durumlardan biri de Arap devletlerinin kınamaktan öteye geçmeyen duruşları..!

En üzücü şeylerden biri de televizyonlarda konuşan göbekli konuşmacıların, Filistin'in İsrail'e attığı roketi-füzeyi konuşmasıdır. 
En sinir bozucu tutumlardan biri de Fetö ruhuyla mezhepçilik yapan güya fikir adamlarının şu sözleri etmesidir: "İran masum değildir, Filistin'de direnen gurupları kullanarak yardım etmesi kabul edilemez!" Şu halde Sünni Arap devletleri Filistin'e askeri ve para yardımlarını yapsın, İran da kullanmasın derler adama...

İsrail terör devleti gibi davranıyor, Filistin'e yapılan bu saldırılar kabul edilemez ve kınıyoruz diyenlerle, örtülü biçimde İsrail'i kollayanlar aynı çevrelerdir.! 

Gerçekten durumdan rahatsız olan, İsrail güçten başka bir şeyden anlamaz inancında olan ve kınamak yerine müdahale ederek Filistin'e silah yardımı yapan ülkeler İran ve Suriye'dir; ayrıca gönüllü milislerini sahaya gönderen de Lübnan'dır. 

Amerika gözleri öyle korkutmuş ki, başıma iş gelir korkusu yüreklere öyle girmiş ki; üst tarafdan İsrail'e kınama yapanlar, alt taraftan Amerika ve İsrail'e "biz sizden yanayız" demekten de geri durmuyor!

Ortada çok sıkıntılı bir vaziyet var. Bir ülke işgal edilmiş ve içindeki halkı yetmişüç senedir yok ediliyor ve bunu yapan, terör devleti olarakta adlandırılan İsrail'in bayrağını malum  ülkelerde dalgalandığını göreceksiniz! Bu tahammül edilemeyecek kadar sinir bozucu çelişki karşısında dik duran direniş cephesi, ümmet bizi terketti diye Allah'a sığınıyor ve  Allah c.c ise İran eliyle o mazlumlara yardım ediyor...

İsrail an itibari ile korkuya kapılmış durumda! Peki neden? Çünkü düne kadar sapanlarla direniş gösteren Filistin halkı bugün füze gönderiyor. Bakın şu kadarcık bir karşılıktan korkuya kapılan siyonistlerin aslında ne kadar zayıf olduğunu görmekteyiz. İsrail'in kendi aralarında da bir kargaşaya yol açtığı görülmektedir. Güven ortamı şimdiden zayıflamış durumda. 

Hep öldürüldüğünü duyduğumuz ve kanıksadığımız Filistin, artık savunma hakkını roket-füze atarak kullandığını görmek samimi müslümanların içinde çiçekleri yeşertirken, samimiyetsizlerinde içini kurutuyor. Filistin ezberleri bozdu. 
On-onbeş yıl sonra İsrail, belki de yok olduğunda bugün kınamaktan öteye gitmeyen başta Arap rejimleri Allah bilir ne yapacak? Filistin, ben seni unutsam, sen beni unutur musun? Hani bir söz vardır ya; kurt geceyi geçirir ama yediği ayazı da unutmaz. 

Yakındır sonsuz özgürlüğün, yakındır ey Mirac’ın anahtarı...  Daha yürümeyi öğrenmeden, ölmeyi öğrenen bebeklerin ülkesi Filistin.
Son sözüm; ağaçtan elma düştü, Newton yer çekimini keşfetti, yüzbinlerce Filistinli toprağa düştü, kimse insanlığı keşfedemedi…