Gazeteci Nagehan Alçı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için İmralı Adası’nda bahçeli ve iki katlı bir ev inşa edildiğini söylediğini aktardı.
MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli ile görüşen Alçı, görüşmenin ayrıntılarını YouTube kanalında paylaştı. Alçı, Bahçeli’nin açıklamalarını kamuoyuna aktarmak için kendisinden izin aldığını söyledi.
Alçı’nın aktarımına göre Bahçeli, İmralı’da Öcalan için bir yapı hazırlandığını ifade etti.
Bahçeli’nin, “Abdullah Öcalan’a İmralı Adası’nda bir ev inşa edildi. Önünde bahçesi olan, insani yaşam koşulları sunan bir yapı. Fakat kendisi henüz bu eve girmeyi reddediyor” dediği aktarıldı.
Alçı’nın “Neden reddediyor?” sorusuna Bahçeli’nin, “Çünkü statü istiyor” yanıtını verdiği belirtildi.
Doğru'da yer alan habere göre Alçı, Öcalan’ın çerçeve yasayla belirlenecek kurullarda görev yapmasının ardından söz konusu eve geçmek istediğinin kendisine aktarıldığını söyledi.
Bahçeli’nin, “Kurullar oluşturulup çalışmaya başladıktan ve kendisi de o kurullarda görev yapmaya başladıktan sonra o eve geçmek istiyor” ifadelerini kullandığı belirtildi.
Alçı’nın verdiği bilgilere göre cezaevi sınırları içindeki yapının önünde, çevresi duvarlarla kaplı bir bahçe bulunuyor. Bahçenin bir bölümünün ekim yapılabilmesi için toprak, diğer bölümünün ise spor amacıyla kullanılabilmesi için beton olarak tasarlandığı belirtildi.
İki katlı olduğu aktarılan yapının alt katının çalışma odası ve ofis, üst katının ise yaşam alanı olarak düzenlendiği ifade edildi.