Ayetullah Hamanei’den Kadir Gecesi Tavsiyeleri

İran'ın dini ve siyasi lideri Ayetullah Hamanei'nin muhtemel Kadir gecelerine dair tavsiyeleri tekrar gündemde.


22.04.2022 09:35:00   Güncel


İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei, farklı zamanlarda Kadir gecesiyle ilgili yaptığı konuşmada, müminlere tavsiyelerde bulunuyor. Ayetullah Hamanei’nin konuşmalarından kesitler ise şöyle:

Bu gece ilginç bir gece

Kadir Gecesi, ilginç bir gecedir; bin aydan daha iyi, ona eşit değil; hayrun min elfi şehr (خیر من الف شهر). İnsan hayatının bin ayı, ne kadar bereket oluşturabilir ve rahmet ve hayır kazanabilir! Bu bir tek gece, bin aydan daha iyidir. Bu, çok önemlidir. (31 ocak 1997)

İlahi nur yağmuru

Meleklerin yeri semaya bağladıkları gece, kalpleri nurlandırdıkları ve yaşam alanını İlahi lütuf ve fazilet nuru ile aydınlattıkları gecedir. (26 kasım 1997)

Müslümanlar için dua edin

Kadir Gecesinin kadrini bilin ve ülke meseleleri, kendi meseleleriniz, Müslümanların meseleleri ve İslami ülkelerin meseleleri için dua edin. (26 kasım 1997)

Allah’tan özür dileyelim

Kadir Gecesi mağfiret ve özür dilemek için bir fırsattır. Allah Teala’dan özür dileyin. Allah Teala’nın bize meydan vermişken O'na dönelim, mağfiret dileyelim ve O'ndan özür dileyelim. (26 kasım 1997)

Duaların anlamını okuyalım

İnsan duaların anlamını bilirse, en iyi kelimeler ve en iyi istekler işte bu dualarda ve Ramazan ayı gecelerinde ve ihya gecelerinde ve Abū Hamzah ve Kadır Geceleri dualarıdır. Eğer kimse bu duaların anlamını bilmiyorsa, kendi dilinizle dua edin; kendiniz Allah ile konuşun. (19 eylül 2008)
Ayetullah Hamanei
kadir gecesi
tavsiye

Yorumunu Gönder

Yorumlar