Korona Tedbirleri Sertleştiriliyor

Koronavirüse karşı önlemler yeniden sertleştiriliyor.


1.08.2020 16:46:32   Dünya


İzlanda, son günlerde görülen yeni vakalardan sonra koronavirüse karşı alacağı önlemleri yeniden sertleştirme kararı aldı.

Ülkeye giriş yapan yabancılara çifte korona testi yapılması, iki metre sosyal mesafe kuralının zorunlu olması, etkinliklerde en fazla 100 kişinin bir araya gelmesine izin verilmesi İzlanda'nın koronavirüsün yaygınlaşmasını engellemek için almayı kararlaştırdığı önlemlerden bazıları.

Son bir hafta içinde İzlanda'da birçok yeni korona vakası görüldü. Yapılan testler ve kurumların tüm çabalarına rağmen koronavirüsün neden yaygınlaştığı belirlenemeyince hükümet, cuma günü saat 12.00 itibariyle koronavirüsün yaygınlaşmasını engellemek için aldığı önlemleri düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. 

Buna göre, 2 metre sosyal mesafe kuralı her yerde zorunlu olacak.

Bunun mümkün olmadığı uçak, şehirlerarası otobüs ve gemilerde yüz ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılacak.

Sadece şehir içi otobüslerde maske takma zorunluluğu olmayacak. 

Kuaför ve masaj salonlarında maske takılması zorunlu olacak. 

Miting, yürüyüş, gösteri ve konser vb. etkinliklere katılma sayısı 500'den 100'e düşürülecek.

15 yaşından küçükler bu sayının dışında kalacak. Tüm dükkanlar, işyerleri, kafeterya, restoran, yüzme havuzları ve kamuya açık diğer yerlerde 2 metre sosyal mesafe kuralı uygulanacak.

Buna uymayan işyerleri kapatılabilecek. Bu tür işyerlerinin girişine personel ve müşterilerin kullanabilmeleri için dezenfekten yerleştirilecek.

Koronavirüsünün yaygın olduğu ülkelerden gelenlere İzlanda'ya giriş yaptıklarında ve daha sonra 4 ila 6 gün sonra Kovid-19 testi yapılacak.

Sonuçlar alınana kadar söz konusu kişilerin sosyal ilişkileri kısıtlanacak.

Risk grubunda bulunan diğer kişilerle karşılaşmaları ve 10 kişiden daha fazla kalabalıklara karışmaları engellenecek.

 

Başkent Rekykjavik'te düzenlenen basın toplantısında yeni önlemleri medyaya açıklayan Başbakan Katrin Jakobsdottir, son günlerde koronavirüsün yaygınlaşmasından sonra önlemleri sertleştirmenin zorunlu olduğunu söyledi.

 

Kuralların sertleştirilmesini pek çok kişinin sıkıcı olarak görmesini anlayışla karşılayacağını ama virüsün yaygınlaşmasına karşı müdahale etmemenin imkansız olduğunu belirten Jakobsdottir, “İhtiyaç duyduğumuz alet kutumuz var. 

Bu kutuyu yeniden açmaya ve herkesin bildiği önlemleri almaya ihtiyacımız var” dedi. Reklam Hükümetin almayı kararlaştırdığı yeni önlemler 13 Ağustos tarihine kadar yürürlükte olacak.

Jakobsdottir, koalisyon hükümetini oluşturan partilerin alınacak önlemler konusunda görüş birliği içinde olduğuna da vurgu yaptı.
İzlanda
koronavirüs
önlem

Yorumunu Gönder

Yorumlar