Mezuniyet töreninde bir öğrencinin boynundaki Filistin kefiyesine yapılan müdahale tartışma yarattı.
Kanada'nın Saskatchewan eyaletine bağlı Saskatoon kentindeki Centennial Collegiate Lisesi'nin mezuniyet töreninde, diplomasını almak için cübbesinin üzerine kefiye takarak sahneye çıkan öğrencinin boynundaki kefiyenin zorla çıkarılması tepki çekti.
Olayın ardından Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM), durumu “Filistin karşıtı ayrımcılığın dikkat çekici bir örneği” olarak değerlendirerek tepki gösterdi. Kuruluş, sosyal medya açıklamasında yaşananları “rahatsız edici” olarak nitelendirdi.
Tören sırasında gerçekleşen müdahale sosyal medyada da geniş yankı bulurken, olay ifade özgürlüğü ve okul kuralları tartışmasını yeniden gündeme taşıdı.