İşgalci İsrail Bayramda da Katliam Yaptı!

İsrail’in sabaha karşı Sur kentine bağlı Deyr Âmıs beldesini hedef alan saldırısında iki sivilin şehit olduğunu, bir kişinin de yaralandığını duyurdu.


27.05.2026 20:37:00   Dünya


Lübnan resmi haber ajansı, işgalci İsrail’in sabaha karşı Sur kentine bağlı Deyr Âmıs beldesini hedef alan saldırısında iki sivilin şehit olduğunu, bir kişinin de yaralandığını duyurdu.

Lübnan Sivil Savunması ise dün ülkenin doğusundaki Karun beldesine düzenlenen İsrail saldırısında, insani görevini yerine getirdiği sırada bir sivil savunma görevlisinin şehit olduğunu açıkladı. 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, dün Güney Lübnan’daki Burc eş Şimali, Kevseriyet er-Rız, Habbûş, Maarake ve Selaa beldelerine düzenlenen saldırılarda 31 kişinin şehit olduğunu, 40 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İşgalci İsrail, 17 Nisan’da Lübnan ile varılan ateşkesi ihlal etmeyi sürdürürken, sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor.

katliam
Lübnan
şehit

Yorumunu Gönder

Yorumlar