Trump Gözünü Oraya Dikti!

ABD Başkanı Trump, İngiliz basınına yaptığı açıklamada gözünü İran petrolüne dikerken Hark Adası’nı ele geçirmek istediğini açıkça ifade etti. Trump’ın sözleri kara harekatı iddialarını güçlendirirken bölgeye çok sayıda ABD askerinin konuşlandırıldığı öğrenildi.


30.03.2026 11:57:00   Dünya


ABD Başkanı Trump’ın İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı son açıklamada gözünü İran petrolüne diktiğini gösterirken kara harekatı konusunda ciddi sinyal verdi.

 

Trump, “Hark Adası'nı ele geçirerek İran petrolünü almayı tercih ederim” dedi. Trump’ın bu açıklamasının kara harekatı olasılığını artırdığı belirtiliyor.

Trump, İran’ın adadaki savunmasına ilişkin, “Hark Adası'nı belki ele geçiririz, belki de geçirmeyiz. Çok sayıda seçeneğimiz var. Orada herhangi bir savunma olduğunu sanmıyorum, Ada'yı çok kolay ele geçirebiliriz” dedi. Trump, adayı işgal etmeleri durumunda bir süre orada kalmaları gerekeceğini söyledi.

Trump
Hark Adası
işgal
İran

Yorumunu Gönder

Yorumlar