Dron Paniği; Hava Sahası Kapatıldı!

Danimarka, havaalanları yakınlarında iki gün sonra yeniden dron görülmesi sebebiyle havalimanı ve hava sahasını yeniden kapattı.


25.09.2025 22:30:00   Dünya


Danimarka başkenti Kopenhag’daki havalimanının kapatılmasına sebep olan dron uyarısından sadece iki gün sonra, ülkenin diğer havalimanlarında dronlar görüldü ve hava sahasının geçici olarak kapatılmasına yol açtı.

Kuzey Jutland Polisi, Aalborg Havalimanı yakınlarında dronlar görüldüğünü ve bu nedenle hava sahasının kapatıldığını duyurdu. Güney Jutland Polisi ise Esbjerg, Sonderborg ve Skrydstrup şehirlerindeki havalimanlarının yakınlarında da dronlar görüldüğünü açıkladı.

Danimarka’nın F-16 ve F-35 savaş uçakları Skrydstrup’ta konuşlandırılırken, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’na (EUROCONTROL) göre, Aalborg Havalimanı’nda sabahın erken saatlerine kadar kalkış veya iniş yapılmayacak.

Danimarka polisi, dronların, 22 Eylül’de Kopenhag’da hava trafiğini durma noktasına getiren dronlara benzer bir model izlediğini duyurdu.

SAVUNMA BAKANI: TESADÜF DEĞİL

Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, dronların ülke havalimanlarında görülmesini “hibrit saldırı” olarak nitelendirerek, “Bu kesinlikle bir tesadüf değil. Sistematik görünüyor” dedi. Poulsen, Danimarka’ya yönelik doğrudan bir askeri tehdidin henüz olmadığını da vurguladı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen de söz konusu olayı “Danimarka’nın kritik altyapısına bugüne kadarki en ciddi saldırı” olarak nitelendirdi.

Danimarka
dron
hava sahası

Yorumunu Gönder

Yorumlar