Batının ticari ambargo uyguladığı Rus petrolünün en büyük alıcısı Çin talebinin düşmesinin ardından Hindistan oldu.
Çin’de talebin düşmesiyle birlikte Asya’nın en büyük ikinci ekonomisi Hindistan, Haziran ayında Rus-Ural petrol alımlarında ilk sırada yer aldı.
Refinitiv Eikon verilerine göre, Hindistan Haziran ayında tüm rafinerilerden gelen güçlü taleple Rusya'nın petrol ihracatının %60'ını ele geçirirken, bağımsız rafinerilerin alımları yavaşlatmasıyla Çin'e sevkiyatlar %7'ye kadar düştü.
Urallar, Rusya'nın Avrupa limanlarından yapılan ana ihracat türü ve toplam Rus petrol ihracatının yaklaşık yarısını temsil ediyor. Batı'nın ağır yaptırımlarına maruz kalan ülke ayrıca Pasifik limanlarından, Arktik limanlarından ve Çin'e doğrudan bir boru hattı üzerinden petrol ihraç ediyor