Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün bir konuşma yaptı.
13.10.2022 08:51:08
Dünya
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski dün yaptığı bir konuşmasında, Rusya'yla operasyon krizinin çözümüyle ilgili her tür müzakereyi reddettiğini belirtti.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün yaptığı bir konuşmada bir kez daha, Rusya'yla mevcut krizin çözümüne dair hiçbir müzakerede bulunmak istemediğini söyledi.
7'ler Grubu Zirvesi kapsamında video bağlantısı yoluyla konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski konuyla ilgili olarak "Şu gerçeği kabul edelim ki, Rusya'nın hiçbir geleceği olmayan bugünkü Cumhurbaşkanıyla görüşülmez" ifadesini kullandı.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski konuşmasının devamında "Kiev ile Moskova arası müzakerelerin ya Rusya'nın yeni bir Cumhurbaşkanıyla olmalı veya değişik bir platformda yapılmalı" dedi.
Zelenski ayrıca bir kez daha Rusya'nın siyasi ekonomik açılardan cezalandırılmasını istedi.