İran’dan Kanada’ya Kızdıracak Gönderme!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Dünya halkı Kanada'da 150 bini aşkın çocuğun zorla ailelerinden koparılmaları ve bu çocuklardan yüzlercesinin cesetlerinin toplu mezarlarda bulunması skandalını henüz unutmadı" dedi.


6.10.2022 20:11:00   Dünya


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Kanada'nın İran'ın içişlerine müdahale etmesi üzerine bugün kendi İnstagram sayfasında "İnsan hakları bir grubun siyasi baskı uygulamaları için bir oyun aracına dönüştüğünde istila düzeninin medya imparatoru da insan hakları ihlalcilerinin davacı taraf olarak görünmelerine yardımcı oluyor" diye kaydetti.

Kenani daha sonra şöyle yazdı: "Dünya halkı Kanada'da 150 bini aşkın çocuğun zorla ailelerinden koparılmaları ve bu çocuklardan yüzlercesinin cesetlerinin bu ülkede okul bahçelerinde toplu mezarlar halinde bulunması skandalına dair acı ve üzücü olayları henüz unutmadı."

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani ayrıca "Başka ülkeler hakkında iftiralarda bulunmak ve başkalarına yönelttikleri o iftiralar arkasında saklanmak, elbette ki ABD'nin en yakın müttefiklerinden birinin kendi insan hakları vitrininin ötesinde çocuk katliamı ve insanlık dışı girişimler gibi bir geçmişin belirdiği gerçeğini değiştiremez" diye yazdı.

Kanada Dışişleri Bakanı dün, İran'daki kargaşacılara destek olarak ülkesinin İran'a karşı yeni yaptırımlar uygulayacağını ilan etti.
İran
Kanada
İnstagram
katliam

Yorumunu Gönder

Yorumlar