Amerikan Polisi "Indianapolis"te Hollandalı Komandolarla Çatıştı

Medya, Amerikan polisinin ABD'nin "Indiana" eyaletinin merkezinde eğlence alanında fotoğraf çeken Hollandalı komandolarla çatıştığını bildirdi.


28.08.2022 16:52:00   Dünya


Eğitim tatbikatı için Indianapolis’te bulunan üç Hollandalı askerin bir otelin önünde “tartışma” olduğu anlaşılan bir olayda vurularak yaralandığı bildirildi.

Cumartesi günü yaşanan ve ABD polisi tarafından örtpas edilemeye çalışılan olayda , Hollanda Savunma Bakanlığı üç adamın Güney Indiana’da tatbikat yapan Komando Kolordusu’ndan Hollandalı askerler olduğunu tespit etti.

Hollanda savunma bakanlığından yapılan açıklamada, üç kişiden birinin durumunun kritik, diğer ikisinin durumunun stabil olduğu belirtildi.

Olay, Güney Meridian Caddesi ve Batı Maryland Caddesi’ndeki Hampton Inn’de sabah saat 3.30 sıralarında meydana geldi.Hollandalı askerlerin  ABD Muscatatuck Şehir Eğitim Merkezi’nde eğitim gördüğünü bildirdi.

Indiana Ulusal Muhafızları yaptığı açıklamada, “bunun önde gelen bir eğitim tesisi olduğunu ve diğer müttefiklerin yanı sıra savunma bakanlığı tarafından da kullanıldığını” söyledi. “Hollandalı askerler görev günlerinin sonunda Indianapolis’i ziyaret ettiler.

Indianapolis’ Dilek TV Hollanda Kraliyet Ordusu sözcüsü Maj Mark van de Beek’in News 8’e verdiği demeçte, “Komando Kolordusu, kentsel savaş eğitimi için bir tesiste eğitim vermek üzere Indiana’daydı”dedi.

 ABD-Indianapolis Metropolitan Polis Departmanı çok fazla ayrıntı açıklamadı. IMPD Binbaşı Joshua Gisi medyaya şunları söyledi: “Şu anda verebileceğimiz  bilgi, bunun otel içinde meydana gelen bir şey olmadığıdır; başka bir yerde önceki bir tartışmaydı.”

Indiana Temsilcisi Andre Carson Cumartesi sabahı düzenlediği bir etkinlikte, “Bu sorunu çözmek için Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

Cumartesi günü, müfettişler yerel işletmeleri sorgulamak ve CCTV görüntülerini taramak için olay yerine geri döndüler.

Bu arada yerel halk şiddet karşısında şok oldu.

Amerikan polisinin Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarıyla uğraşma konusunda çok kötü bir geçmişe sahip olduğunu ve her gün Amerikan polis memurlarının yanlış davranışlarıyla ilgili haberler çıktığı biliniyor.

 Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırkçı şiddetin bu ülkede birçok sesi yükselttiği bir dönemde, son zamanlarda Arkansas eyalet polis memurlarının genç bir Amerikalıya yönelik şiddetli muamelesinin bir videosu birçok tartışmaya yol açtı.

Arkansas'ın Mulberry kentinde bir Amerikan gencinin vahşice dövülmesiyle ilgili sosyal ağlarda üç polis memurunun genç bir Amerikalıya karşı uyguladığı şiddeti gösteren bir video yayınlandı.

"Associated Press"in haberine göre bu video, üç ABD polis memurunun bir gencin üzerine çullandığını ve onu şiddetle dövdüğünü gösteriyor.

ABD polisinin vahşiliği; Floyd cinayetinde gözler önüne serilmiş, ABD polis teşkilatı bu haberin yayılmaması için medya üzerinde büyük baskı kurmuş, ama sosyal medyayı engelleyemeyince olayla ilgili video ve vahşi görüntüler bütün dünyaya yayılmıştı.


 
Amerikan Polisi
Hollandalı Komando
çatışma

Yorumunu Gönder

Yorumlar