Ayetullah Hamanei'den Papa'ya Mesaj

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Hristiyan dünyasının dini lideri Papa Francis’e bir mesaj gönderdi.


1.06.2022 17:31:47   Dünya


İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, Hristiyan dünyasının dini lideri Papa Francis’e bir mesaj göndererek onu; zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında durmaya davet etti.

İran İlmiye Medreseleri Müdürü Ayetullah Arafi, Papa Fransis ile yaptığı görüşmede İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin sözlü mesajını Papa'ya iletti.

Ayetullah Arafi bu görüşmede yaptığı açıklamada, ''Devrim Lideri benim Vatikan ziyaretimden haberdar olması sonrası size selam söyledi ve sizin geçmişiniz ve Latin Amerika ile ilişkilerinzden övgüyle bahsetti. Ayrca sizin İslam ile Hristiyanlık ilişkilerini yumuşatmaya çalışmanızı ve mazlumları savunmanızı övdü ve sizden başta Filistin ve Yemen olmak üzere dünya mazlumlarını savunma açısından açık ve şeffaf duruş sergilemenizi beklediğini kaydetti'' dedi. 

Ayetullah Hamanei'nin Filistin halkının savunulması için gereken eylemin yapılmasını beklediğini dile getiren Ayetullah Arafi, ''Bunun çözümü Filistin'deki tüm dinlere mensup kişiler dahil asil Filistin halkının oylaması ve seçimi ile mümkündür'' diye kaydetti. 

Papa Fransis de bu görüşmede yaptığı açıklamada, ''Selamımı İran Devrim Lideri ve diğer dini merci ve büyüklere iletiniz. Devrim Lideri'nin söylediklerini kabul ediyoruz'' ifadesini kullandı. 

Arjantin doğumlu Papa Fransis bir dönem Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Başpiskopos olarak görev yaptı.
Ayetullah Hamanei
Hristiyan
Papa Francis

Yorumunu Gönder

Yorumlar