Suudiler Tedirgin: İran’dan Korunmak İçin Atom Bombası Edinmeliyiz

Suudi Arabistan’ın eski istihbarat şefi Turki Faysal, ülkesinin İran’a karşı kendisini savunmak için atom bombasına sahip olması gerektiğini söyledi.


19.11.2021 17:21:00   Dünya


Suudi Arabistan’ın eski istihbarat şefi ve Washington büyükelçisi Turki bin Faysal, Amerikan MSNBC kanalına verdiği demeçte İran’ı nükleer silah sahibi olmaya çalışmakla suçladı.

Prens Turki Bin Faysal, İran’ın nükleer silah yapması durumunda Suudi Arabistan’ın da aynı şeyi yapıp yapmayacağı konusundaki bir soruya şu cevabı verdi: “Ben daha önce de açıkça söylemiştim. Gerekli olan her şey yapılmalıdır ve bu ihtimal karşısında kendimizi savunmamız için nükleer silah yapmalıyız.”

Kendisinin Suudi Arabistan hükümetinde yer almadığını ve Suudi Arabistan’ın nükleer silah sahibi olması gerektiğiyle ilgili söylediklerinin kendi kişisel görüşleri olduğunu belirten Turki bin Faysal, Suudi Arabistan’ın hangi teknolojiyle nükleer silah yapabileceğine açıklık getirmedi.

Suudi Arabistan veliahdı ve savunma bakanı Muhammed bin Salman da 2018 yılında İran’ın nükleer silah üretmesi durumunda Suudi Arabistan’ın da en kısa sürede bunu üreteceğini söylemişti.

 
Suudi Arabistan
İran
atom bombası

Yorumunu Gönder

Yorumlar