‘Çekileceğiz’ Demişlerdi…Amerika’dan Irak’a 2 Bin Asker!

Daha önce Irak’taki muharip askerlerini çekeceğini açıklayan Amerika’nın 9 aylığına Irak’a 2 bin asker konuşlandırdığı bildirildi.


22.09.2021 16:36:00   Dünya


Middle East Eye’ın New York Times gazetesine dayandırdığı haberine göre Amerika Irak’taki askeri görevlerine son verme planı açıklamasına rağmen şu an Irak’a 2 bin asker konuşlandırıyor.

Haberde Amerikan ordusu 4. Piyade Tümenine bağlı bu askerlerin 9 ay süreyle Louisiana ordusu Ulusal Muhafız Piyade Tugayı Muharebe birliğinin yerini alacağı bildirildi.

Colorado’da yayımlanan Gazette adlı yerel bir gazetenin haberine göre ise bu askerler güvenliği sağlamak, koruma sağlamak, Irak güvenlik güçlerine, yardım etmek ve danışmanlık yapmak, saldırılara karşı hava savunması yapmak gibi görevler üstlenecek.

YDH'nin aktardığına göre Mieddle East Eye’a açıklamada bulunan Pentagon Sözcüsü Jessica McNulty, Dördüncü Piyade Tümeni biriminin ayrılan bir birimi rahatlatmak için konuşlandırılmasının, "birliklerin normal rotasyonunun bir parçası" olduğunu söyledi.

Irak Parlamentosu 2020 yılında başta Amerikan güçleri olmak üzere Irak’taki tüm yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması yönünde bir karar almış; Irak Başbakanı Mustafa Kazımi de bu yıl Amerika’ya yaptığı ziyarette IŞİD’le mücadelede Irak ordusunun yeterli olduğunu söylemişti.

ABD başkanı Joe Biden Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşmesi sonrasında Irak’taki Amerikan askerlerinin muharebe görevinin sona erdiğini belirterek bu yıl sonuna kadar Irak’taki muharip birliklerin çekileceğini açıklamıştı.

 
Amerika
Irak
muharip askerler

Yorumunu Gönder

Yorumlar