İran’a Bir Destek Daha; Seferberlik Çağrısı Yapıldı

Yemen Âlimler Birliği, ABD ve İsrail’in tehditlerine karşı İran ile tam dayanışma içinde olduklarını açıkladı; İslam dünyasına sessizliği bırakıp açık tavır alma ve seferberlik çağrısında bulundu.


25.01.2026 18:51:00   Ortadoğu


Yemenli Âlimler Birliği, ABD’nin tehditleri karşısında İran İslam Cumhuriyeti ile tam dayanışma içinde olduğunu ilan etti.

Mehr Haber Ajansı’nın el-Mesire’ye dayandırdığı habere göre birlik, yayımladığı bildiride İran’a yönelik tehditleri sert bir dille kınayarak, İslam ümmetinin âlimlerini İran’la kardeşçe ve açık bir duruş sergilemeye çağırdı.

Bildiride, “Cumhuriyet-i İslami İran’a yönelik tehditler karşısında tam destek ve dayanışmamızı ilan ediyoruz.

İslam ümmetinin âlimlerini de kardeşçe ve İslami sorumluluk gereği bu duruşu açıkça ortaya koymaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yemenli âlimler, İran’daki kardeşlerine hitaben, ABD, Siyonist İsrail ve kâfir Batı’nın dayatmaları karşısında kararlı ve dirençli olmaları, bu baskılar karşısında geri adım atmaktan kaçınmaları çağrısında bulundu.

Açıklamada, müminlere destek verilmesinin dini bir vecibe olduğuna vurgu yapılarak, “Allah’ın düşmanları” olarak nitelenen ABD ve Siyonist İsrail’e karşı açık ve net bir tavır alınmasının zorunlu olduğu ifade edildi.

Yemen Âlimler Birliği ayrıca, İslam ümmetine; hükümetlerden halklara ve ordulara kadar tüm kesimlere seslenerek, özellikle İran İslam Cumhuriyeti’ni hedef alan saldırılar ve komplolar karşısında sessizlik ve tarafsızlık politikasına son verilmesi çağrısında bulundu.

Bildirinin devamında, Kur’an-ı Kerim’in çağrısı doğrultusunda İslam dünyasının seferber edilmesi, ümmetin donatılması, hazırlıklı olması ve Allah yolunda cihada hazır hale gelmesi gerektiği vurgulandı.
İran
İsrail
seferberlik

Yorumunu Gönder

Yorumlar